close search results icon

Ουκρανία: Περπάτησε 225 χιλιόμετρα για να γλιτώσει από τον πόλεμο– Τώρα νιώθει μόνο ευγνωμοσύνη

Ουκρανία: Περπάτησε 225 χιλιόμετρα για να γλιτώσει από τον πόλεμο– Τώρα νιώθει μόνο ευγνωμοσύνη

Έκανε 225 χιλιόμετρα για να γλιτώσει από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και τώρα το μόνο που νιώθει είναι ευγνωμοσύνη επειδή γλίτωσε από την κόλαση.

Ο λόγος για τον 61χρονο Ίγκορ Πεντίν, ο οποίος ξεκίνησε με τα πόδια από το κολαστήριο της πολιορκημένης Μαριούπολης, μέσω των κατεχομένων από τη Ρωσία εδαφών στη νοτιοανατολική Ουκρανία και στη σχετικά ασφαλής Ζαπορίζια.

Ένιωσε κουρασμένος, μερικές φορές δάκρυσε κιόλας, αλλά τελικά αυτό που του έμεινε είναι μία ευγνωμοσύνη.

Tο κατόρθωμα του Πεντίν ήταν τόσο σπουδαίο που Ρώσοι στρατιώτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω του μέσα στη νύχτα για να ακούσουν για τα τολμηρά κατορθώματά του, να του βάλουν τσιγάρα στις τσέπες και να του ευχηθούν καλή τύχη.

Ο Πεντίν μάλιστα όταν έφτασε στη Ζαπορίζια επέμεινε πως δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, λέγοντας στους γιατρούς πως είναι ευτυχισμένος που είναι ζωντανός.

Η μόνη του έννοια είναι ο 9χρονος σκύλος του, Ζου Ζου, ο οποίος έκανε μαζί του αυτό το τεράστιο ταξίδι.

Τώρα στο Κίεβο, όπως γράφει ο Daniel Boffey του Guardian, η Ζου-Ζου εξακολουθεί να φοβάται το σφύριγμα ενός λεωφορείου που φρενάρει, που θυμίζει τις βόμβες της Μαριούπολης, ενώ κοιμάται όλη μέρα.

Η όσφρησή του παρουσιάζει προβλήματα από τον καπνό των καμένων, αν και δείχνει ικανοποιημένη μυρίζοντας το γρασίδι σε πάρκα του Κιέβου.

Ο Ιγκόρ αναφέρει ότι τα πόδια του σκύλου του έχουν τραυματιστεί άσχημα από το περπάτημα σε σημεία με σπασμένα τζάμια και μια καμένης και σπασμένης γέφυρας, ύψους 30 μέτρων που έπρεπε να διασχίσουν, κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους.

Πλέον, η Ζου Ζου περπατά κουτσαίνοντας και ο Ιγκόρ ανησυχεί ότι ο σκύλος του χάνει βάρος μέρα με τη μέρα.

«Κουτσαίνει στο μπροστινό δεξί πόδι και δεν με αφήνει να δω τι συμβαίνει», λέει ο Ιγκόρ στον Guardian.

«Με δαγκώνει πάντα όταν θέλω να κοιτάξω το πόδι της… Η Ζου-Ζου αντιδρά τώρα πολύ άσχημα στους ήχους. Όταν ακούει οξείς ήχους, ανατριχιάζει συνεχώς και πάει στην άκρη. Φοβάται πολύ τον ήχο του σφυρίγματος. Για παράδειγμα, όταν περνάει ένα λεωφορείο και τα φρένα τρίζουν. Το φοβάται πολύ γιατί αυτός ο ήχος της θυμίζει το σφύριγμα των βομβών που έπεφταν και έσκαγαν τότε στη Μαριούπολη. Και τότε φοβόταν και τον ήχο των στρατιωτικών αεροπλάνων στη Μαριούπολη. Άρα εξακολουθεί να φοβάται αυτούς τους ήχους», λέει.

in.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ