close search results icon

π. Αντώνιος: Οι Θεομαχοι και οι απαραίτητες εξηγήσεις

π. Αντώνιος: Οι Θεομαχοι και οι απαραίτητες εξηγήσεις

Για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την ενορία του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας μίλησε ο Αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας π. Αντώνιος. Συγκεκριμένα μετά την θεία λειτουργία της Κυριακής ο π. Αντώνιος απάντησε για τρία θέματα και συγκεκριμένα για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Σκύδρας για την καμπάνα και την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού στην Σκύδρα.

received-2424119501100099.jpeg


Ο πατήρ Αντώνιος αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα αναστήλωσης του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο το τελευταίο διάστημα γίνονται εργασίες. Αφού ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στους λόγους και στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατούσε στο Ναό κάλεσε όσους έχουν παράπονα να απευθύνονται στον ίδιο και οχι στον πρωτοσύγγελο ή την Δήμαρχο. Όπως είπε: "Εμείς είμαστε που είμαστε υπεύθυνοι για την συντήρηση του Ναού αλλα και εμείς είμαστε αυτοί που κινδυνεύουν απο την κατάσταση που επικρατούσε"

received-1270569290240666.jpeg


Ακόμη ο Αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας απάντησε και στις καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία για την καμπάνα της εκκλησίας, η οποία ενοχλεί ορισμένους κατοίκους. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Ιμάμη, ο οποίος φωνάζει απο το τζαμί στις 5 τα ξημερώματα.

"Η καμπάνα είναι η φωνή των αγγέλων που υμνούν και δοξάζουν τον Θεό, δεν θα πρέπει να δαιμονίζονται οι αδερφοί μας" σημείωσε με νόημα.

received-981055359732383.jpeg


Επίσης ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε και στο θέμα ανέγερσης του Νέου Ιερού Ναού στην Σκύδρα. Αφου ευχαρίστησε τον κ. Κακουλίδη για τις ενέργειες που έκανε ώστε να τακτοποιηθεί η έκταση του οικοπέδου στο Ντεκοβιλ τόνισε πως η διαδικασία ανέγερσης του Ναού είναι χρονοβόρα και δεν γίνεται με μαγικά κουμπιά.


Ο Αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας με εμφανή συγκίνηση είπε πως ο ίδιος δεν θα καταφύγει στην δικαιοσύνη για την δυσφήμιση που υφίστανται ο ίδιος και οι συνεφημέριοι του αλλα θα αφήσει την Παναγία να κρίνει ολα οσα γίνονται, ενω με πατρική αγάπη ευχαρίστησε τοσο τους άλλους ιερείς οσο και τα παιδιά που νεαρή ηλικία διακινούν στον Ναό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ