close search results icon

π. Χερουβείμ Τσίνογλου: Οι Άγιοι Νεκτάριος και Καλλίνικος και το θαύμα με τον νέο αθλητή

π. Χερουβείμ Τσίνογλου: Οι Άγιοι Νεκτάριος και Καλλίνικος και το θαύμα με τον νέο αθλητή

Στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κωνσταντίας μίλησε ο π. Χερουβείμ Τσίνογλου. Ο ιεροκήρυκας της ΙΜ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος ως ποιμένας της Πενταπόλεως απέκτησε μεγάλη φήμη. Όπως σημείωσε ο π. Χερουβείμ ο Άγιος Νεκτάριος ήταν άνρθωπος πνευματικός και άνθρωπος της θυσίας, για τον λόγο αυτό και φθονήθηκε αλλά και συκοφαντήθηκε στον τότε Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Νεκτάριος καταφρονήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο ελάχιστοι όμως ο Αγιος με άσκηση, προσευχή και νηστεία κατέφερε να ασκηθεί στον αγώνα της αγάπης με αποτέλεσμα να επαναπαυτεί η χάρη του Αγίου Πνεύματος σε αυτόν, κατι που φάνηκε και στην ανακομιδή των λειψάνων του. 

Παράλληλα ο π. Χερουβείμ μίλησε και για τον Άγιο Καλλίνικο, τον νεοφανή Άγιο της εκκλησίας μας, στου οποίου την ανακομιδή τα λείψανα ευωδίασαν. Το γεγονός αυτό το μαρτυρά και ο οδηγός του δεσπότη μας αλλά και όσοι βρέθηκαν εκεί. 

"Τα λείψανα των Αγίων μας μπορούν και θαυματουργούν γιατί είναι ενωμένα με την Αγια Τριάδα" 

Στη συνέχεια ο π. Χερουβείμ αποκάλυψε ένα θαύμα που έκανε ο Αγιος Νεκτάριος σε έναν δικό του άνθρωπο και συγκεκριμένα σε ένα νέο παιδί που ήταν πρωταθλητής του μπάσκετ. Το παιδί αυτό βρέθηκε με καθολικό καρκίνο. Οι γιατροί του έδιναν 1,5 μήνα ζωής. Όμως μετά την επίσκεψη του στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα μαζί με τον π. Χερουβείμ, ο νέος έγινε καλά κάτι που έδειξε και η μαγνητική εξέταση, αφού τα καρκινικά κύτταρα βρήκαν από τα ζωτικά του όργανα. 

Δειτε το θεάρεστο κύρηγμα   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ