close search results icon

Παγιώνεται το 5άρι στο ελαιόλαδο, πολύ δύσκολο να μαζευτεί ο καρπός

Τη συμφωνία στα 5 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Γιάννης Λάγγης, μέλος Συνεταιρισμού. 

Συνεχίζονται οι πράξεις στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς το εμπορικό ενδιαφέρον καταγράφεται μεγάλο.

Στη Λακωνία για παράδειγμα, σε μια ακόμα συμφωνία με Έλληνα έμπορο, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας.

Τη συμφωνία στα 5 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Γιάννης Λάγγης εκ μέρους του Συνεταιρισμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της εμπορικής επιχείρησης ΕΛΦΑ ΕΛΑΙΑ ΙΚΕ (Κούσκουρης) με έδρα στο Αίγιο, που το προμηθεύτηκε.

Ο κ. Λάγγης στάθηκε ιδιαίτερα, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκομιδή της λαδοελιάς, μια καθυστέρηση, που εκ των πραγμάτων πάει πίσω χρονικά και την ελαιοποίηση. Είναι ενδεικτικό, προσθέτει, ότι πέρσι τέτοια περίοδο ο Συνεταιρισμός είχε ήδη βγάλει μια παραγωγή της τάξης των 270 τόνων ελαιολάδου, ενώ φέτος, μόλις 150 τόνους. Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λάγγη οφείλεται στη μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών και στα υψηλά μεροκάματα, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεφύγει, πιάνοντας και τα 50 ευρώ.

Πλέον, όπως αναφέρει ο κ. Λάγγης, θεωρείται αβέβαιο, αν θα προλάβει να μαζευτεί όλη η ηρτημένη εσοδεία στην περιοχή, δεδομένου ότι έχει κρυώσει ο καιρός και όσο πάμε προς τα Χριστούγεννα αυξάνει ο κίνδυνος να σημειωθεί παγετός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ