close search results icon

Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων – «Έχω ψυχούλα και εγώ»

Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων – «Έχω ψυχούλα και εγώ»

Σήμερα, 4 Απριλίου, τιμώνται τα αδέσποτα ζώα. Αυτές οι ψυχές που ζουν στους δρόμους, προσπαθώντας να «κλέψουν» λίγη από την αγάπη των περαστικών με την ελπίδα να βρουν το δικό τους σπίτι και τη φροντίδα είτε που έχασαν είτε που δεν κατάφεραν να βρουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων δεν είναι μια ημέρα γιορτινή, αλλά μια μέρα ευαισθητοποίησης, που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας θυμίζει ότι τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους έχουν ανάγκη από τη φροντίδα μας.

Όπως επισημαίνει η Μαρία Βογιατζάκη Ντούζα, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τα αδέσποτα ζώα, έχουν και αυτά ψυχή.

«Όταν θα μ΄ έχεις βαρεθεί, στο δρόμο μη μ΄ αφήσεις. Σκουπίδι μη με θεωρείς, ούτε παιχνίδι επίσης. Έχω ψυχούλα και εγώ, πως θα σ’αγαπώ θα νιώσεις και εάν με κρατήσεις σπίτι σου, δεν θα το μετανιώσεις», αναφέρει, αφιερώνοντας λίγους στίχους στα αδέσποτα ζώα.

Πότε καθιερώθηκε η «Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων»

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων» με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων, που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ