close search results icon

Παγώνια, μαϊμούδες, σκαντζόχοιροι – Αυτά είναι τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Από νωρίς έχουν φέρει τις νέες κολεξιόν στα χριστουγεννιάτικα.

Καμπάνες, αγγελάκια, ελάφια, αστέρια. Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα στολίδια για τη διακόσμηση του σπιτιού και του χριστουγεννιάτικου δέντρου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Είναι τα σχέδια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και με το που τα βλέπουμε, έρχονται στο μυαλό μας κατευθείαν εικόνες από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Κάνοντας όμως κανείς μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη, στα καταστήματα με είδη διακόσμησης και εποχιακά είδη, τα οποία από νωρίς έχουν φέρει τις νέες κολεξιόν στα χριστουγεννιάτικα, βλέπει ότι τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν και πιο πρωτότυπα στολίδια. Πρόκειται για σχέδια που απευθύνονται στους λάτρεις των Χριστουγέννων, οι οποίοι τολμούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα για να διακοσμήσουν το χώρο τους. Φαίνεται πως όσο προχωρά με τα χρόνια η αγάπη για τα Χριστούγεννα, τόσο και τα σχέδια πληθαίνουν και γίνονται όλο και πιο ιδιαίτερα.

Στο κατάστημα εποχιακών ειδών του κου. Θοδωρή Γκότση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να βρει κανείς για παράδειγμα κορόνα αντί για αστέρι ή κορυφή δέντρου. Επίσης για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί κάποιος να βρει λαμπερούς σκαντζόχοιρους. Εντύπωση προξενούν και τα στολίδια σε σχέδιο μπλε παγωνιού.

m1.jpg

Στο κατάστημα εποχιακών ειδών του κου. Θοδωρή Γκότση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να βρει κανείς για παράδειγμα κορόνα αντί για αστέρι ή κορυφή δέντρου. Επίσης για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί κάποιος να βρει λαμπερούς σκαντζόχοιρους. Εντύπωση προξενούν και τα στολίδια σε σχέδιο μπλε παγωνιού.

m2.jpg

Ο κ. Γκότσης σημειώνει στην Karfitsa.gr ότι στο κατάστημα υπάρχουν στολίδια σε παραδοσιακό και σε μοντέρνο στιλ και πως οι τιμές καλύπτουν ένα ευρύ οικονομικό φάσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συμπεραίνει ο ίδιος, οι πελάτες που ψωνίζουν περισσότερο χριστουγεννιάτικα είναι κυρίως από 40 μέχρι 55 ετών.

Από τα πιο πρωτότυπα σχέδια σε χριστουγεννιάτικα είδη συναντά κανείς στο κατάστημα της κας. Μαρίας Γαϊτανίδου, η οποία ασχολείται με το χώρο της διακόσμησης τα τελευταία 37 χρόνια. Η ίδια τονίζει στην Karfitsa.gr ότι οι Θεσσαλονικείς αγαπούν τους όμορφους στολισμούς και τολμούν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Οι στιλάτες γιορτινές συνθέσεις στο κατάστημά της στο κέντρο της πόλης προκαλούν εντύπωση. Από τα πιο ξεχωριστά και μοντέρνα στολίδια σύμφωνα με την ίδια είναι τα κεντητά και τα ανάγλυφα. Πρόκειται για μπάλες ελάτου που κεντρίζουν αμέσως το μάτι του πελάτη.

m3.jpg


Αν αγαπά κάποιος τα θέματα από τη φύση, σίγουρα τα πλούσια σχέδια στα διακοσμητικά θα τον κερδίσουν. Παρατηρώντας τα προϊόντα του καταστήματος, τα ποντικάκια με τα χρυσά κοστούμια, οι μαϊμούδες με πράσινο και ροζ φράκο, καθώς και οι αριστοκρατικοί σκύλοι με τα λαμπερά στέμματα είναι από τα διακοσμητικά που σίγουρα δεν έχουν ξαναδεί οι περισσότεροι.

Η κα. Γαϊτανίδου πάντως εξηγεί πως πριν ψωνίσει κάποιος χριστουγεννιάτικα είδη, είτε παραδοσιακά, είτε μοντέρνα, θα πρέπει να έχει στο νου του τον χώρο που θέλει να στολίσει και πώς θα διαμορφώσει κατάλληλα τη διακόσμησή του.

m4.jpg

από το karfitsa.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ