close search results icon

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Ετοιμάζονται για την Αθήνα οι αγρότες

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Ετοιμάζονται για την Αθήνα οι αγρότες

Συλλαλητήριο στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα σχεδιάζουν δενδροκαλλιεργητές και αμπελοκαλλιεργητές από Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινα, Κοζάνη, Φθιώτιδα, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί – εφόσον δεν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος – την Τετάρτη 5 Απριλίου.

«Περιμένουμε άμεσα εξαγγελίες και δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο για να αποζημιωθούν όλα τα αγροτικά προϊόντα στα οποία έχει υπάρξει απώλεια εισοδήματος λόγω χαμηλών τιμών, συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιών στην παραγωγή καθώς και χρονοδιάγραμμα πληρωμής των χρημάτων για τα προϊόντα που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Αν αυτό δεν υλοποιηθεί τότε η ομόφωνη απόφαση μας είναι να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Απριλίου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι μας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η στήριξη στα κεράσια όπως είχε δεσμευτεί το κυβερνητικό κλιμάκιο, ενώ σε άλλα προϊόντα (πχ Σταφύλια, Αμύγδαλα, Καπνά, Φασόλια κ.α) «η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική του διαίρει και βασίλευε δίνοντας επιλεκτικά χρήματα σε κάποιες περιοχές και αφήνοντας έξω από την ενίσχυση ολόκληρες περιοχές με ομοειδή προϊόντα κρατώντας ισορροπίες ανάμεσα σε τοπικούς βουλευτές και παράγοντες όμως η επιβίωση μας δεν είναι παιχνίδι ισορροπιών ή ψήφων. Πολλά προϊόντα δεν θα ενισχυθούν με αποτέλεσμα συνάδελφοι μας να μην έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν».

Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω από το δικαίωμα στην επιβίωση και «να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε θέλουμε ζωή με επιδόματα και pass. Επενδύουμε χρήματα, δουλεύουμε σκληρά, απαιτούμε να πουλάμε την παραγωγή μας σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνει βιώσιμο εισόδημα να συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας».

in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ