close search results icon
Πανηγυρικός εσπερινός και λιτανεία στη Φούστανη

Η ενορία της Φούστανης Αλμωπίας πανηγυρίζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γνωστά στο λαό και ως  τα 9 μερα της Παναγίας.

esperinos-foustano.jpg

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπρινός στον οποίο χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας π. Παντελεήμων Καραλάζος μαζί με τους αρχιμανδρίτες π. Ιλαρίων και π Παϊσιο, τους πρεσβυτέρους π. Ευθύμιο και π Αθανάσιο αλλά και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο, ο οποίος διοργάνωσε και την λαμπρά αυτή πανήγυρι στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες πιστοί τόσο από την Φούστανη όσο και από τα γύρω χωριά. 

politikoi-foustani.jpg
antidimarxoi-almopias-foustani.jpg

Ανάμεσα στους πιστούς που παραβρέθηκαν στον πανηγυρικό εσπερινό αλλά και στην λιτανεία που ακολούθησε ήταν και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Λακης Βασιλειάδης όπως και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζηγιαννίδης, Πολυξένη Νάνου και Γιάννης Κετικίδης, παρών ήταν φυσικά και ο πρόεδρος της κοινότητας. 

mpatsis-foustani.jpg

Μετά το κήρυγμα του π. Παντελεήμων, στο οποίο ο Ιεροκήρυκας περιέγραψε την Κοίμηση της Θεοτοκου αλλά και μίλησε για τον φυσικό θάνατο ακολούθησε η περιφορά της ιερής εικόνας στο προαύλιο του Ιερού Ναού. 

litania-foustani.jpg
foustani-litania.jpg

Κατά την απόλυση ο π. Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε τους πιστούς αλλά και τους επίσημους που παραβρέθηκαν στον εσπερινό ευχήθηκε η Παναγία να μας σκεπάζει όλους και να μας βοηθά στις θλίψεις μας. 

Δείτε το βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ