Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Σοφία Νότιας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Νότια. Στην ιερή ακολουθία χοροστάτησε ο οσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρήστος Σούσης, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής, προσδίδοντας ξεχωριστό πνευματικό κύρος στη μεγάλη αυτή εορτή.


Τον Εσπερινό λάμπρυνε με τη βυζαντινή του μεγαλοπρέπεια ο μοναχός Τιμόθεος από την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, ο οποίος έψαλε μαζί με τον Διονύση Φεντά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατανύξεως και πνευματικής ανύψωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιερής εικόνας της Αγίας Σοφίας στους δρόμους του χωριού. Οι πιστοί συνόδευσαν με ευλάβεια την πομπή, τιμώντας τη μνήμη της και ανανεώνοντας τη σχέση τους με την παράδοση και την πίστη της Εκκλησίας.

Η Νότια γιόρτασε και φέτος την προστάτιδά της με την πρέπουσα λαμπρότητα, δίνοντας το μήνυμα της ενότητας και της ελπίδας σε όλη την τοπική κοινωνία, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλμωπίας κ Στέφανο, βοηθο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Η άρδευση, ο Δήμαρχος και... τα μετεωρολογικά του χαρίσματα
16 Σεπτεμβρίου 2025 -
Γιαννιτσά: Έρχεται η στιγμή της μεγάλης συναυλίας για τον Μίκη Θεοδωράκη
16 Σεπτεμβρίου 2025 -
Γιατί να προτιμήσω online μαθήματα Digital Marketing;
16 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ