close search results icon

Πανικός σε κλαμπ της Αγγλίας - Άγνωστος απελευθέρωσε χημική ουσία και έστειλε κόσμο στο νοσοκομείο

Πανικός σε κλαμπ της Αγγλίας - Άγνωστος απελευθέρωσε χημική ουσία και έστειλε κόσμο στο νοσοκομείο

Οι πελάτες ενός νυχτερινού κλαμπ στην Αγγλία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το κτήριο, ενώ πολλοί κατέληξαν στο νοσοκομείο, όταν μία χημική ουσία απελευθερώθηκε στον χώρο γύρω στις 5 το πρωί, ενώ ο κόσμος ακόμη χόρευε και διασκέδαζε.

Η αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ, όπου συνέβη το περιστατικό, ερευνά τώρα τις πιθανές αιτίες του.

Οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές του κλαμπ Pop Works στο Ντόνκαστερ του Γιορκσάιρ εξέδωσαν μια δήλωση για να ζητήσουν συγγνώμη από όλους όσοι βρέθηκαν μέσα στο κλαμπ γύρω στις 4:55 π.μ. την Κυριακή (30 Ιουλίου), καθώς οι πελάτες ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία και άρχισαν να «βήχουν και φτερνίζονται».

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ κλήθηκε στο σημείο στις 5 το πρωί, έχοντας δεχθεί αναφορές για «αριθμό ατόμων που λέγεται ότι αισθάνονται αδιαθεσία», τόσο πολύ που «οκτώ άτομα στο χώρο χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη».

Η αστυνομία διερευνά αναφορές ότι «εκλύθηκε μία χημική ουσία» μέσα στο χώρο, με μία πελάτισσα να περιγράφει την ουσία στη The Mirror ως «δηλητηριώδες αέριο».

«Όλοι έβηχαν και φτερνίζονταν. Η ασφάλεια φώναζε να βγουν όλοι έξω», είπε η πελάτισσα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, όλοι απλώς έβηχαν και φτερνίζονταν και πάλευαν να αναπνεύσουν. Πρέπει να ήταν περίπου 50 ή 60 άτομα. Ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό, για να είμαι ειλικρινής».

Η Pop Works επιβεβαίωσε ότι το προσωπικό «έπρεπε να απομακρύνει τους πάντες από το κλαμπ», προσθέτοντας: «Αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα για εμάς ως επιχείρηση και ο χειρισμός του έγινε πολύ καλά, ευχαριστούμε το προσωπικό μας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους όσοι ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή και που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Σε τι κόσμο ζούμε, που οι άνθρωποι κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη απ’ ό,τι ήδη είναι σε αυτό τον κλάδο, ειδικά μετά τον Covid. Λυπούμαστε βαθιά».

Η διοίκηση του κλαμπ συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών είναι η «κύρια προτεραιότητά του», προσθέτοντας ότι «παρασχέθηκε η φροντίδα που απαιτείται στους εμπλεκόμενους».

«Για άλλη μια φορά λυπόμαστε πραγματικά», προσέθεσαν. «Ευχαριστούμε την πυροσβεστική και την αστυνομία που ήρθε και τους βοήθησε όλους».

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανέφερε ότι κανένας από τους πελάτες στο κλαμπ δεν πιστεύεται ότι είχε «μόνιμες συνέπειες» ως αποτέλεσμα αυτού που συνέβη.

«Τώρα εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε ποια ουσία εκτοξεύτηκε στην τοποθεσία», είπε ένας εκπρόσωπος σε δήλωση. «Καλούμε όποιον έχει πληροφορίες να παρουσιαστεί».

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ