close search results icon

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Έτοιμοι για νέα ντερμπάρα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Έτοιμοι για νέα ντερμπάρα

Μετά τον πρώτο ημιτελικό, όπου ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση απέναντι στον Μίλωνα, ακολουθεί το κυρίως πιάτο της πρώτης ημέρας του Final-4 της Καλαμάτας. Στις 21:15 (ΕΡΤ3) ο ΠΑΟΚ ως τυπικά γηπεδούχος θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, σε ένα ζευγάρι που έχει «βαρεθεί» να παίζει μαζί, καθώς ο σημερινός ημιτελικός θα είναι ο 8ος φετινός αγώνας ανάμεσα στις 2 ομάδες.

Στα προηγούμενα 7, αρχικά οι «πράσινοι» είχαν ένα σερί 7-0, με τους «ασπρόμαυρους» να απαντούν με ένα δικό τους 2-0. Το σίγουρο είναι πως οι δύο ομάδες μας έχουν προσφέρει πλούσιο θέαμα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Αυτό αναφέρουν και στο Gazzetta οι Μενέλαος Κοκκινάκης και Γιώργος Πετρέας, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό.

Κοκκινάκης: «Να είμαστε βελτιωμένοι για να περάσουμε στον τελικό»

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Μενέλαος Κοκκινάκης μιλώντας στο Gazzetta ανέφερε αρχικά για το Final-4 της Καλαμάτας τα εξής: «Έχουμε παίξει με τον Παναθηναϊκό πολλά παιχνίδια, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Είναι ένα διήμερο, στο οποίο η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση έχει το προβάδισμα για τον τίτλο. Εμείς θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας, να είμαστε βελτιωμένοι σε κάποια κομμάτια, να πάρουμε το αποτέλεσμα και να προκριθούμε στον τελικό».

Τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ που μπορεί αρχικά να έπαιζε ωραίο βόλεϊ, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τα ντέρμπι;

«Όπως βλέπετε 4-5 ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, παίζουν ωραίο βόλεϊ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, αναμφίβολα, υπάρχουν διακυμάνσεις. Στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Ως προς τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος και κέρδισε, όπως ήμασταν κι εμείς καλύτεροι στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και πήραμε τη νίκη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθείς στην προπόνηση και να γίνεσαι καλύτερος».

Η ψυχολογία πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στον ημιτελικό, καθώς αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε ένα σερί 5-0 και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει απαντήσει με ένα δικό του 2-0

«Καλώς ή κακώς η ψυχολογία είναι βασικός παράγοντας. Ωστόσο, επειδή είναι ένα άθλημα ψυχολογίας, πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την ψυχολογία σου και στα κακά αποτελέσματα. Αυτό καταφέραμε να κάνουμε και μετά την πέμπτη σερί ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος μας είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Η αλλαγή της ομάδας έχει να κάνει με το ότι δεν υπήρχε το άγχος του φαβορί από την αρχή της χρονιάς;

«Δεν θα έλεγα πως υπήρχε άγχος, παρά τις ήττες. Κοιτάξαμε μπροστά και δεν μείναμε πίσω. Διαχειριστήκαμε καλά τις καταστάσεις, μετά από τους αποκλεισμούς σε League Cup και CEV Challenge Cup. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης, το οποίο θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε και να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και την ομάδα».

Πετρέας: «Ιδιαίτερο Final-4 για εμένα, το πρώτο στο ίδιο γήπεδο με έκανε να ασχοληθώ με το βόλεϊ»

Ο Γιώργος Πετρέας είναι το κεντρικό πρόσωπο του φετινού Final-4, καθώς ο κεντρικός του Παναθηναϊκού έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα. Μάλιστα πριν 20 χρόνια ήταν ως φίλαθλος στη Τέντα και παρακολουθούσε τα παιχνίδια και από εκείνη την στιγμή αγάπησε ακόμα περισσότερο το άθλημα. Ο έμπειρος κεντρικός του «τριφυλλιού» μιλώντας στο Gazzetta ανέφερε αρχικά για το Final-4: «Είμαστε τέσσερις ομάδες, οι οποίες δίκαια βρίσκονται σε αυτή τη διοργάνωση, όντας και οι τέσσερις πρώτες στο πρωτάθλημα. Φαβορί σε μονά παιχνίδια, δεν υπάρχει. Σίγουρα στο πρώτο ζευγάρι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον Μίλωνα. Ως προς τον δεύτερον ημιτελικό και εμείς (Παναθηναϊκός) και ο ΠΑΟΚ έχουμε δείξει πως είμαστε πολύ κοντά».

Που θεωρείς πως θα κριθεί η πρόκριση;

«Στη συγκεκριμένη φάση, με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει, δεν υπάρχουν άγνωστες ομάδες. Πόσο μάλλον όταν έχουμε παίξει και επτά φορές. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα και γείρουμε την πλάστιγγα. Μετά από καιρό είμαστε πλήρεις σε προπόνηση και αγώνες, είμαστε πεινασμένοι για έναν ακόμα τίτλο μετά το Super Cup. Βέβαια, δεν βλέπω τον τίτλο σαν τίτλο, αλλά τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, γιατί θέλουμε να πάρουμε μία ανάσα μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα».

Πόσο ιδιαίτερο είναι για εσένα αυτό το Final-4 παίζοντας στην πόλη σου;

«Για μένα είναι ιδιαίτερο Final 4, καθώς είναι στην περιοχή όπου γεννήθηκα. Είναι ένα γήπεδο, στο οποίο πριν είκοσι χρόνια ήρθα σε επαφή με το άθλημα, σε ένα Final 8. Αυτό, με οδήγησε να είμαι εδώ που είμαι σήμερα».

Το 2019 τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για το Κύπελλο

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο ήταν το 2019, όταν ο Δικέφαλος (που κατέκτησε τον τίτλο στην Ιεράπετρα) απέκλεισε στους προημιτελικούς το τριφύλλι, ενώ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στον ημιτελικό του 2003 (final-8) που είχε φιλοξενηθεί και πάλι στο κλειστό Τέντα στην Καλαμάτα (ο ΠΑΟ είχε νικήσει με 3-1).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος, Παρατηρητής αγώνα: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Γεροθόδωρος, Επόπτες: Καπότης, Σαμοθράκης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Καπότης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ