close search results icon

ΠΑΟΚ Β': Απίθανος Τζήμας με δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά!

Νίκη του Δικεφάλου με 2-0 επί της Καρδίτσας.

Ο Στέφανος Τζίμας, το 16χρονο αστέρι του ΠΑΟΚ έλαμψε για τα καλά και μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε δύο γκολ, χάρισε τρίποντο κορυφής (2-0) στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και απέδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης.

Πέρσι ήταν ένας άλλος νεαρός αστέρας που σημάδεψε το αντίστοιχο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς, ο Γιώργος Κούτσιας. Φέτος ήταν η σειρά του Στέφανου Τζίμα να αποδειχθεί βαρόμετρο καθώς πέρασε αλλαγή στο 66' αντί του Πανίδη και μέσα σε 8 λεπτά (70' και 74') έκρινε την αναμέτρηση με τα τέρματά του υποχρεώνοντας τους Θεσσαλούς στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Καρδίτσας να απειλεί στο 10' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σταμόπουλος εξαπέλυσε σουτ αναγκάζοντας τον Μπαλωμένο να αποκρούσει με γροθιές ενώ στο 13' ο Κοζορώνης εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαλωμένου.

Ο ΠΑΟΚ Β' αφυπνίστηκε και έχασε δύο καλές στιγμές προς το φινάλε του ημιχρόνου όταν στο 38' 0 Γκέκας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πανίδη εντός περιοχής με τον Γρόσδη να παίρνει το ριμπάουντ από πλεονεκτική θέση αλλά να εκτελεί άστοχα. Αντίστοιχα στο 42', ο Τασιούρας έκανε ωραίο γύρισμα από τα δεξιά και ο Σπυράκος πλάσαρε με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκέκα.

Σημειώνεται πως η θεσσαλική ομάδα διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 37' και σκληρό μαρκάρισμα του Μελετίδη στον Αναστασόπουλο περί κόκκινης και όχι κίτρινης κάρτας.

Αντίστοιχα, παράπονα από πλευράς «Δικεφάλου» εκφράστηκαν στο 65' όταν ο Ριέρα, που λίγο νωρίτερα είχε δει κίτρινη κάρτα σε άλλη φάση, μάρκαρε σκληρά τον Ουεντραόγκο αλλά ο ρέφερι Κακουλίδης δεν τιμώρησε τον παίκτη της Αναγέννησης.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 68' όταν ο Μπράντονιτς επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ με τον Γκέκα να αποκρούει αρχικά και εν συνεχεία ο Τζίμας σούταρε πάνω στους αμυνόμενους των φιλοξενουμένων. Η πίεση απέφερε καρπούς για τους γηπεδούχους και στο 70', ο Σμυρλής βρήκε ωραία τον Τζίμα και ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκέκα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Θεσσαλονικέων, ήρθε νέο γκολ καθώς στο 74', ο Μπράντονιτς έκανε εντυπωσιακή κίνηση αλλά κλείστηκε και πάσαρε στον Τζίμα που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία του Γκέκα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

To σύνολο του Περικλή Αμανατίδη είχε μία καλή ευκαιρία μέχρι το φινάλε καθώς στο 88' ο Βερνάρδος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Μπαλωμένο να αποκρούσει σε κόρνερ.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ Β' ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς ενώ αντίθετα η Αναγέννηση Καρδίτσας καταλαμβάνει την 3η θέση με 6 πόντους.

Την επόμενη, -5η- αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ Β' θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τον Διαγόρα στη Ρόδο ενώ αντίθετα η Αναγέννηση Καρδίτσας θα υποδεχθεί, την ίδια ημέρα, τη Νίκη Βόλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Β' (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τασιούρας, Γιαξής, Παναγιώτου, Μορικέλι, Ουεντραόγκο, Γρόσδης (Νινούα 81'), Μπράντονιτς (Δαρέλας 90+3'), Σπυράκος (Σμυρλής 67'), Μελετίδης (Χατζηστραβός 46'), Πανίδης (Τζίμας 66').

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Δημόπουλος, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα (Μπάλλας 77'), Βερνάρδος, Αθανασιάδης (Γιάκος 77'), Τσβετάνοφ.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ