close search results icon

Παράταση προφυλάκισης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η υπερασπιστική γραμμή για την αποφυλάκιση της. 

Παράταση προφυλάκισης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου συζητείται η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, που είχε προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης της σημειώνοντας ότι «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, καθώς όλα έδειχναν ότι θα παρέμενε στη φυλακή αφού σε βάρος της εκκρεμεί η υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, για την οποία επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέα.

Θυμίζουμε πως αυτόν τον μήνα θα έληγε το 12μηνο της προσωρινής κράτησής της, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο να συζητήσει για την παράταση της κράτησής της ή την αποφυλάκισή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, για τα οποίο κατηγορείται.

Η υπερασπιστική γραμμή για την αποφυλάκισή της

Κατά την έναρξη της σημερινής δικάσιμου ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση λιτή και δωρική και επανέλαβε πως πρέπει να αποφυλακιστεί η εντολέας του.

Έκανε λόγο για σαφή και αντιφατικά στοιχεία στη δικογραφία αλλά και για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που οδήγησε και στην προφυλάκιση της μητέρας.

«Κανείς δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη, ούτε υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Στην, δε, απόπειρα για την οποία κατηγορείται δεν εντοπίστηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Και συμπλήρωσε: «Η κατηγορούμενη αν αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία, θα μείνει με τη μητέρα της στην Αλισσό. Είναι ένα χωριουδάκι με λίγους κατοίκους για όσους γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη χώρα, ούτε τέλεσης άλλων αδικημάτων, αφού ποτέ δεν προκάλεσε κακό σε άλλους, ούτε επέδειξε παραβατική συμπεριφορά».

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, «αυτή η γυναίκα δεν έχει μαντήλι να κλάψει, γιατί να σκοτώσει τα παιδιά της;. Έχουν λυγίσει και οι πιο σκληροί εγκληματίες με αυτά που έχει περάσει, είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ