close search results icon

Βιβλιοπαρουσίαση Γιαννιτσά: Μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον στην εκδήλωση του Αλέξη Στεφανίδη (φώτος)

Ένα μαγευτικό πάντρεμα της μουσικής με την ποίηση, της παράδοσης με την τέχνη. 

Βιβλιοπαρουσίαση Γιαννιτσά: Μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον στην εκδήλωση του Αλέξη Στεφανίδη (φώτος)

Μία μοναδική εκδήλωση για το βιβλίο του Αλέξη Στεφανίδη "Καρδίας Αναστέναγμαν" έγινε την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στη βόρεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. 

Το βιβλίο περιέχει τους στίχους της ποίησης του Μίμη Τσελεπίδη, μιας ιστορίας στην παράδοση του Πόντου, μίας ιστορίας ενός ανθρώπου που όσοι τον γνωρίζουν χρόνια ξέρουν και το ταλέντο του. Ο κυρ Μίμης, στην εκδήλωση αυτή ήταν ο πρωταγωνιστής, μιας και η έκφραση της μαγικότητας της λίρας του Αλέξη Στεφανίδη, "πάντρεψε" το δικό του νου, σε μία μοναδική συνένωση παράδοσης και τέχνης. 

Ο ιστορικός και φιλόλογος Παύλος Ινζές με μεγάλη εμπειρία και πορεία στον χώρο της μελέτης της παράδοσης και του Πόντου, ο Δρ. Μουσικολογίας Γιάννης Ανδρόνογλου που έχει "ανοίξει ακαδημαϊκά φτερά" με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Μουσικός με μεταπτυχιακό στην ψυχολογία της μουσικής Ξένια Τσέλιγκα. ήταν η "τριάδα" των εισηγητών, που ο καθένας έδωσε τη δική του περιγραφή για το βιβλίο (και cd) του Αλέξη Στεφανίδη, με τα χαρακτηριστικά των γνώσεων και των απόψεων τους πάνω στην εν λόγω παράδοση.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος. 

Και βεβαίως, ο "σεμνός" πάντα μουσικός, λύραρης ανωτέρου επιπέδου και συγγραφέας του βιβλίου Αλέξης Στεφανίδης, που δεν είπε απολύτως τίποτα με λόγια. Τα δύο μουσικά δρώμενα, στην έναρξη και το κλείσιμο της εκδήλωσης, οι νότες του μαζί με τη φωνή του κυρ Μίμη, ήταν τα δικά του λόγια και περιγραφή, της καρδιάς και της ψυχής του. Ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης αυτής, περισσότερο χάθηκε ανάμεσα στους παριστάμενους με το μοναδικό υπέροχο χαμόγελο του. 

Δείτε τις φωτογραφίες δια χειρός Ιωάννας Βασιλούδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ