close search results icon

Πάσχα Καθολικών: Εκτός λειτουργίας για 4 ημέρες τράπεζες και Χρηματιστήριο

Πάσχα Καθολικών: Εκτός λειτουργίας για 4 ημέρες τράπεζες και Χρηματιστήριο

Το Πάσχα των Καθολικών, που γιορτάζεται την Κυριακή, 31 Μαρτίου, επηρεάζει και τις διατραπεζικές συναλλαγές καθώς από σήμερα Παρασκευή, ως και τη Δευτέρα 1η Απριλίου, δεν θα πραγματοποιούνται.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πληρωμές για αυθημερόν εξόφληση λογαριασμών τρίτων που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου έως και την Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, θα έχουν ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024.τα καταστήματα των Τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, και των δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ήτοι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, καταλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και λοιπά με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ήτοι την 29.3.2024 και η οποία συμπίπτει με την ειδική αργία των διατραπεζικών συναλλαγών.

Εξαλλου, τόσο σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου όσο και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ