close search results icon

ΠΑΣΟΚ: Εύσημα Σκανδαλίδη σε Δούκα – Επανέρχεται ο Π. Γερουλάνος στην ανάγκη αλλαγής της ηγετικής ομάδας

Για επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μιλούν ιστορικά στελέχη.

Με ηχηρό το μήνυμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από πολλά στελέχη, το ενδιαφέρον για τη λήψη των όποιων αποφάσεων στρέφεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενω συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη να εμμένουν στην ανάγκη να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ηγεσία του κινήματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει την πρότασή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η συζήτηση για την κεντροαριστερά για την οποία στελέχη των κομμάτων επισημαίνουν πως οι εσωκομματικές εξελίξεις θα καθορίσουν και τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

«Θα προσπαθήσω η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήσαμε. Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη να αλλάξει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος: «Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ είναι πρώτη προτεραιότητα για να ετοιμαστεί το κόμμα για εκλογές. Αυτό δεν έχει καιρό να το κάνει. Θα υπάρχει χρόνος για τις υποψηφιότητες, αλλά όποιος προτάσσει το όνομά του πάνω από τις εκλογές, δείχνει να μην καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα», δήλωσε.

«Εντός του 2024 πρέπει να ολοκληρωθούν. Νομίζω ότι το φθινόπωρο είναι η καλύτερη προϋπόθεση», τόνισε σε τηλεφωνική παρέμβαση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (πηγή Mega).

Για επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μιλούν ιστορικά στελέχη.

«Η επανεκκίνηση είναι εκλογή από τη βάση για να μπορέσει να έρθει ο κόσμος. Ο Χάρης Δούκας είναι ένα αξιόλογο στέλεχος που έχει και μια κατάκτηση και κέρδισε μία φορά τη δεξιά που τόσα χρόνια είναι αήττητη», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης. (πηγή Mega).

Συζήτηση για την Κεντροαριστερά: Προτεραιότητα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ ένας «ξεκάθαρος οδικός χάρτης»

«Αυτό θα οδηγήσει μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει την άλλη Κυριακή και τις αποφάσεις πλέον σε ξεκάθαρο οδικό χάρτη και ξεκάθαρες λύσεις και προτάσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. (πηγή ΑΝΤ1)

«Αυτό το οποίο δεν θέλει νομίζω πολίτης που πιστεύει πραγματικά στην κεντροαριστερά και στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι οι απλές λογιστικές συγκολλήσεις και αλχημείες», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

«Επόμενος σταθμός» για τον ΣΥΡΙΖΑ το καταστατικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νίκος Παππάς, επισημαίνει ότι «το κόμμα παρακολουθεί τις εξελίξεις υπό το πρίσμα της προσδοκίας της δημιουργίας των όρων για την μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τη λύση των συμβάσεων Γιώργου Τσίπρα και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Δεν μπορεί όποιοι διαφωνούν με τις απόψεις και ενοχλούν με τις απόψεις τους να υπάρχει αυτή η πολιτική συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει πολιτικές εκκαθαρίσεις», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Τα περί αργομισθίας σε μένα, από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά ή η μόνη τους σχέση είναι έμμισθη, όχι απλά τους το επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας (πηγή: Κόντρα).

«Αυτό που έχω δει είναι μόνο μια χρηστή διοίκηση στο κόμμα» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ιδρυτικό στέλεχος του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή «UPDATE» του ΕΡΤNews και τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, σχολιάζοντας τις αναφορές περί αργομισθιών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλλα Αργείτη, Λίνα Μπεθάνη

πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ