close search results icon

ΠΑΣΟΚ: Κομματική πειθαρχία μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ

ΠΑΣΟΚ: Κομματική πειθαρχία μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ


Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ συζητούν για περίπου τρεις, ώρες γύρω από το μεγάλο ξύλινο τραπέζι της αίθουσας 111 της Βουλής, για το θέμα της Παιδείας και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.


Λίγο πριν το τέλος, της θυελλώδους συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης κοιτάει τους βουλευτές και τους λέει «δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία». Δίνοντας με αυτό τον τρόπο απάντηση στη Νάντια Γιαννακοπούλου που νωρίτερα τον είχε ρωτήσει αν θα μπει κομματική πειθαρχίας.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έδειξε τη μεγάλη εικόνα όπως είπε και τόνισε πως «δεν ασκούμε μια στείρα αντιπολίτευση» ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση όμως του άρθρου 16 του Συντάγματος». Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».


Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη και στο ταξίδι που έκανε στην Ιταλία, αλλά και τις συμπληγάδες που πέρασε το κόμμα του ΠαΣοΚ το προηγούμενο διάστημα. «Κρατιόμαστε από τον βράχο τον αξιών μας, κάποτε όλοι μας είχαν τελειωμένους και τώρα στην Ευρώπη μας ρωτάνε πότε θα κυβερνήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά


Ένταση και συγκρούσεις

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε θέμα θεσμικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στην Κ.Ο. και ζήτησε πιο συχνή σύγκληση των οργάνων του κόμματος. Απευθυνόμενη μάλιστα στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ φέρεται να του είπε πως «δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε συγκληθει νωρίτερα η Κ.Ο. και στα λέω αυτά, γιατί στηρίζω την παράταξη και εσένα προσωπικά και δεν περιμένω τις ευρωεκλογές για να θέσω ζητήματα, πρέπει να συνεδριάζουμε πιο συχνά» υποστήριξε μεταξύ άλλων.


Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν τον λόγο πήρε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, που απείχε από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, ανέφερε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε στηρίξει την περίοδο του Κώστα Καραμανλή τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντέδρασε τον κοίταξε και του απάντησε πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερή άποψη για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και πως κανείς δεν μπορεί να κάνει κοπτοραπτική στα λόγια του.


Η συζήτηση για το νομοσχέδιο ξεκινάει την Τετάρτη και η ψήφιση του θα γίνει την Παρασκευή, με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να πηγαίνουν συντεταγμενα και να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ