close search results icon

ΠΑΣΟΚ Πέλλα: Ποιοι "πράσινοι" θα βρεθούν στο συνέδριο-Το 99% ψήφισε και πάλι "Ήλιο"

Όλα τα ονόματα των εκλογικών διαδικασιών. 

Πάνω από 170.000 μέλη συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφισάντων ποσοστό άνω του 90% επέλεξε το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» για νέο όνομα του κόμματος.

Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και γνωστοποίησε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που όπως φαίνεται θα είναι πια το επίσημο όνομα του κόμματος, τόνισε ότι «επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Επίσης, σημείωσε τη φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

«Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», επισήμανε, εκφράζοντας αισιοδοξία για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έπονται.

«Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την καταμέτρηση της εκλογικής διαδικασίας, όπου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν για εκπροσώπους στη νομαρχιακή επιτροπή και το συνέδριο, κάτι που δεν ήταν εύκολο και σχετικά πήρε αρκετό χρόνο σε σχέση με τον υπολογισμένο σε λογικό πλαίσιο, η νέα 11μελής Ν.Ε. αποτελείται από τους παρακάτω:
Αλεξανδρίδη Νικόλαο
Βασιλειάδη Απόστολο
Βενιτσανόπουλο Αθανάσιο
Δεληγιαννάκη Αναστασία
Κωνσταντινίδης Δημήτριος
Μάρκου Παντελή
Προκοπίδη Ευάγγελο
Σαμαρτζίδου Σοφία
Σουλιώτη Δήμητρα
Φερφέλη Δόμνα
Χριστοφορίδης Δημήτριο

Όπως σημειώνεται, μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ, ο πλειοψηφών Σύμβουλος Νίκος Αλεξανδρίδης θα συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση, για το σχηματισμό του νέου Προεδρείου. Το νέο όνομα του πολιτικού φορέα θα είναι πλέον ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με σύμβολο το γνωστό πράσινο ήλιο και στόχο να ανακάμψει εκλογικά, μετά από μια δεκαετία πτώσης. Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τον έμβλημα του ήλιου, επίσημα αριθμοί αποτελεσμάτων δεν υπάρχουν, αλλά μπορούμε σε θεωρητικό πεδίο να αναφέρουμε ότι, στην Πέλλα κατά 99% υπήρχε σύμπνοια όσον αφορά την επαναφορά του «πράσινου ήλιου» και μόνο 2 ψηφοδέλτια ήταν αρνητικά γι’ αυτό.

Οι σύνεδροι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που εκλέχτηκαν την περασμένη Κυριακή και θα συμμετέχουν στο συνέδριο 20 με 22 Μαΐου είναι οι εξής:

Δήμος Αλμωπίας

9 σύνεδροι

Κανονίδης Κοσμάς

Κόγιος Ιωάννης

Λεπιτκου Σοφία

Πέγιος Γιώργος

Τσάρης Εμμανουήλ

Τσεχελίδου Χρυσούλα

Ταρασίδης Δημήτριος

Τότσας Κωνσταντίνος

Τουρλάκης Νικόλαος


Δήμος Έδεσσας

10 σύνεδροι

Καλαματιανός Γιώργος

Κετσιτζίδης Ιγνάτης

Μπουτάση Μαριάνθη

Ξυλουργίδης Αντώνης

Παπαδάκη Κυριακή

Σημάδης Ιωάννης

Σουλιώτη Δήμητρα

Τάνης Γιώργος

Τζουβάρας Γιώργος

Τσελέμπης Λάζαρος


Δήμος Πέλλας

Εκλέγονται ΣΥΝΕΔΡΟΙ (16)

Αβραμίδου Αναστασία

Βασιλειάδης Απόστολος

Βενιτσανόπουλος Αθανάσιος

Γιαντζής Γεώργιος

Δεληγιαννάκη Αναστασία

Ζαρογουλίδης Παναγιώτης

Κενανίδης Απόστολος

Κοντόπουλος Γεώργιος

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Λυσίτσας Στέργιος

Μάρκου Παντελής

Μάρκου Ευγενία

Μουσμούτης Κων/νος

Παντελίδης Φίλιππος

Παπαδοπούλου Κυριακή

Χατζηστρατή Αναστασία


Δήμος Σκύδρας

11 σύνεδροι

Αλεξανδρίδου Ραχήλ

Κωνσταντινίδης Κώστας

Κρητίδης Θεόφιλος

Κρητίδης θέμις

Παπαδόπουλος Ηλίας

Σαμαρτζίδου Σοφία

Στογιαννίδης Ιωάννης

Ταρασίδης Θάνος

Τσαβδαρίδης Παναγιώτης

Φαντίδου Δήμητρα

Φερφέλη Δόμνα

*Διαβάστε στην Ενότητα "Αρθογραφία" την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη του Θόδωρου Δεληγιάννη, αποκλειστικά από το pellanews.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ