close search results icon

Πάτρα / Μυστήριο με θάνατο 57χρονης μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη.

Μυστήριο επικρατεί για τον θάνατο 57χρονης στην Πάτρα μετά από επέμβασης λιποαναρρόφηση.

Συγκεκριμένα, η 57χρονη υπεβλήθη σε επέμβαση λιποαναρρόφησης με υπερήχους. Οι δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της 57χρονης δεν κατέληξαν σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ πιθανολογούν πως πέθανε από οξεία λοίμωξη από μικρόβιο ή ιό.

Ο πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Σκούρας, ο οποίος μίλησε στον ALPHA για τη χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης με υπερήχους, αναφέροντας πως πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Ο ίδιος εξήγησε πως στην μέθοδο αυτή ρευστοποιείται το λίπος και στη συνέχεια απορροφείται.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι επιθετική τεχνική, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα για εγκαύματα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η λιποαναρρόφηση με υπερήχους δεν μπορεί να συνδεθεί με το αποτέλεσμα του θανάτου.

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη στο χειρουργείο που υπεβλήθη στις 13 Μαΐου, αλλά και για το γεγονός ότι μετά την επέμβαση η γυναίκα απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία λόγω των αφόρητων πόνων που ένιωθε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, στην ιδιωτική κλινική έγιναν αρκετές εξετάσεις στην 57χρονη καθώς ο πλαστικός χειρουργός θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο θρόμβωσης. Ο γιατρός στη συνέχεια καθησύχασε την ασθενή και την έστειλε στο σπίτι της.

Η κόρη της 57χρονης ανέφερε πως η μητέρα της μετά την επιστροφή της στο σπίτι είχε φουσκάλες στα πόδια, έντονο πόνο στο στομάχι και αδυναμία ομιλίας. Στη συνέχεια, η κόρη κάλεσε την αστυνομία και περιπολικό την μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Σύμφωνα με την κόρη της, τη διασωλήνωσαν αμέσως, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τέλος, το ρεπορτάζ του Alpha αναφέρει ότι η 57χρονη είχε ήδη πάθει σηψαιμία.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ