close search results icon

Πέλεκυς στο διαδίκτυο

Πέλεκυς στο διαδίκτυο

Μετά την αργία της 25ης Μαρτίου ο Πέλεκυς επιστρέφει και πάλι 

Κυριακή της Ορθοδοξίας 

Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά μας Μητρόπολη και στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης με τον Μητροπολίτη Ιωήλ να προεξέχει στις ακολουθίες.  Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε την Κυριακή ο Γιώργος Καρασμάνης έλαβε τις τιμές που του αναλογούν από την εκκλησία και διάβασε το Σύμβολο της Πίστεώς,  ενώ το Πατερ Ημών διαβάστηκε από τον Αντιπεριφεριαρχη Πέλλας. 

Βέβαια φέτος τις ιερές εικόνες τις έφεραν παιδιά αλλά και κάποιοι που επιλέχθηκαν από τον Μητροπολίτη και δεν δόθηκαν σε πολιτικούς όπως άλλες χρονιές. 

* Πολύ καλή η στάση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη, o οποίος την Κυριακή της Ορθοδοξίας βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών ως ένας απλός πιστός.  Ο Διονύσης Σταμενίτης παρακολούθησε την θεία λειτουργία από τις πίσω θέσεις της ενορίας. 

Βλέπετε και εσείς φιλες και φιλοι πως ο ίδιος ο κος Σταμενίτης με την αξιοπρεπή του σταση διέψευσε τα fake news ππυ έλεγαν πως παει στην εκκλησία με τιμές. 

Παρέλαση και εξέδρες 

Πάντα μου άρεσαν οι παρελάσεις και ειδικά οι στρατιωτικές.  Ο κόσμος της Πέλλας σε Αριδαία,  Γιαννιτσά, Έδεσσα , Κρύα Βρύση , Σκύδρα, όπως και στα χωριά δεν εχασε την ευκαιρία να χειροκροτήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλα και τους συλλόγους που παρέλασαν οπως και τον στρατό στην Έδεσσα. 

Προσωπικά με άρεσε πολυ η κίνηση της Δημοτικής αρχής Έδεσσας με την εξέδρα αλλα και η στάση των αντιδήμαρχων να παρακολουθήσουν την παρέλαση μαζι με τον κόσμο,  μακριά απο ανούσιες "τιμές" που τρέφουν την αλαζονεία. ..Βλέπουμε άλλωστε πολλές φορές πως κάποιοι σπρώχνουν για να ανέβουν σε εξέδρες και την "μάχη" που δίνουν για την πρώτη σειρά.

Αυτά φίλες και φίλοι για αυτή την εβδομάδα...τα λέμε την επόμενη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ