close search results icon

BREAKING NEWS

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Ρίζου Μαρούδα

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Ρίζου Μαρούδα

Με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων της Πέλλας συναντήθηκε κλιμάκιο της ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Καλής, με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Οι αγρότες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, την αγωνία τους για το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας, τις χαμηλές τιμές για τα προϊόντα που παράγουν, αλλά και την ανασφάλεια που νιώθουν μπροστά στα καιρικά φαινόμενα για τις ζημιές που προκαλούνται στις καλλιέργειες τους έχοντας έναν ΕΛΓΑ, που δεν τις καλύπτει έγκαιρα και στο 100%.

Ο Ρίζος Μαρούδας με τη σειρά του ανέπτυξε τη πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο τον Οκτώβρη του 2020 από όλα τα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Βελόπουλου. Οι μεγάλοι αγροτικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια έφεραν σημαντικές κατακτήσεις και κέρδη στους αγρότες, όπως αυτή του αφορολόγητου από το 2016. Οι φετινές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να καταφέρουν να παραμείνουν στο επάγγελμα. Αυτό επιβάλλει την επιπλέον ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, τη δημιουργία νέων, τον συντονισμό τους, και τη συγκρότηση Ομοσπονδίας και στην Πέλλα. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι εγγυητής στην οργάνωση αγώνων και διεκδικήσεων. Με ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, στέλνεται πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, χτυπά το κατεστημένο, τα λόμπι, να μη σπαταλήσουν τη ψήφο τους στα δήθεν αντισυστημικά κόμματα όπως αυτό του Βελόπουλου, που και την ΚΑΠ ψήφισε και μνημόνια ψήφισε όταν συμμετείχε στη συγκυβέρνηση με το κόμμα του ΛΑΟΣ.

eksaplatanos-1.jpg

Στη συνέχεια ακολούθησε προεκλογική συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Δημαρχείου Εξαπλατάνου. Το άνοιγμα έκανε ο Χρήστος Κοντίδης μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ πριν την κεντρική ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα. Ο Ρίζος Μαρούδας κάλεσε τον λαό της Αλμωπίας να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, επειδή είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Κατευθύνσεις που θέλουν για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του νερού, που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα του, αλλά και στην τιμή του. Τα πάντα βάσει της λογικής κόστους – οφέλους, που τις επιπτώσεις αυτής της λογικής οι κάτοικοι της Αλμωπίας τις βιώνουν ήδη, μιας και βρέθηκε αρσενικό στο νερό ύδρευσης, καθώς επίσης αυξήθηκε η τιμή του νερού άρδευσης από την δημοτική αρχή.

Το ΚΚΕ είναι κόντρα στην υποτιθέμενη πράσινη μετάβαση της ΕΕ, που είχε σαν αποτέλεσμα και να αυξηθεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, να γεμίσουν χωράφια υψηλής παραγωγικότητας με φωτοβολταϊκά πάνελ, και τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες, κάτι άλλωστε που δρομολογείται και για τον ορεινό όγκο της Αλμωπίας, έχοντας αυτό τεράστιες συνέπειες στα δάση της περιοχής.

kalh-1-YmJbw.jpg

Τέλος επισήμανε πως ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, μαζί με τον λαό, θα βάλει εμπόδια στα σχέδια για βαθύτερη εμπλοκή στης χώρας μας στους πολέμους τόσο της Ουκρανίας, όσο και στην Ερυθρά θάλασσα που στοιχίζουν 500 χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα για τον ελληνικό λαό, την ίδια στιγμή που είναι υποστελεχωμένες όλες οι μονάδες υγείας στην Πέλλα.

kalh-2.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ