close search results icon

Πέθανε ο εμβληματικός Clarence Avant, ο «νονός» της μαύρης μουσικής

Η ζωή και η πορεία του έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix με τον τίτλο «The Black Godfather».

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών ένας από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς και στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, που έπαιξε τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στην ανάδειξη της μαύρης μουσικής.

Η ζωή και η πορεία του έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix με τον τίτλο «The Black Godfather».

Ο Avant πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του σημειώνοντας ότι «αφήνει πίσω του μια στοργική οικογένεια και μια θάλασσα φίλων και συνεργατών που άλλαξαν τον κόσμο και θα συνεχίσουν να τον αλλάζουν για τις επόμενες γενιές. Η χαρά της κληρονομιάς του απαλύνει τη θλίψη της απώλειάς μας».

Με μια καριέρα πολλών δεκαετιών ο Clarence Avant συνεργάστηκε με τεράστια ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα της μαύρης μουσικής, όπως οι,Michael Jackson, Jay-Z , Jimmy Jam & Terry Lewis, Pharrell Williams , Whitney Houston, Antonio "LA" Reid, Kenny "Babyface" Edmonds, Lionel Richie, Jimmy Iovine, Irving Azoff , Reginald Hudlin, Sylvia Rhone, Queen Latifah , Jheryl Busby, Jon Platt, Sean Combs, Snoop Dogg, David Geffen, Jamie Foxx.
Ακόμη, υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης του Quincy Jones, ενώ είχε ιδρύσει την Sussex Records και είχε εκτελέσει χρέη επικεφαλής στη θρυλική Motown.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ