close search results icon

Πέτρος Παππάς: Όχι στη χρεωκοπία της Διάγνωσης και της Υγείας.

"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την πανδημία δεν ενίσχυσε τον προϋπολογισμό για την Υγεία", τονίζει ο αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πέτρος Παππάς: Όχι στη χρεωκοπία της Διάγνωσης και της Υγείας.

Οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας προχωρούν πανελλαδικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια.

Η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΠΥ λόγω υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού δαπανών για την υγεία (επιβολή claw back) φτάνει στο 50 - 60% των δεδουλευμένων τους κάθε μήνα και οδηγεί τα διαγνωστικά ιατρεία σε οικονομική εξόντωση και χρεωκοπία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την πανδημία δεν ενίσχυσε τον προϋπολογισμό για την Υγεία με αποτέλεσμα, η αύξηση της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις λόγω νοσημάτων που παραμελήθηκαν ή επιπλοκών του Covid να βαρύνει τον κύκλο εργασιών των εργαστηριακών ιατρείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που ζητούν την κατάργηση του claw back και τη δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Η οικοδόμηση κοινωνικής πολιτικής υγείας εις βάρος τους δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής Κιλκίς, Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ