close search results icon

Πιερρακάκης: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κομμάτι στρατηγικής για να αλλάξει το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πιερρακάκης: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κομμάτι στρατηγικής για να αλλάξει το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κομμάτι στρατηγικής για να αλλάξει το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί ναυαρχίδα της στρατηγικής.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι με βάση τα στοιχεία, συνολικά 40.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι εξ αυτών θα ήθελαν να σπουδάζουν στη χώρα μας και δεν μπορούν.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στόχος αποτελεί να φέρουμε περισσότερους ξένους φοιτητές στη χώρα μας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το βήμα γίνεται με μέριμνα και σοβαρότητα καθώς και με έμφαση στα κριτήρια ποιότητας του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος εισαγωγής θα γίνεται με κριτήρια του κάθε πανεπιστημίου που θα έρθει στην Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι σε όλες τις χώρες του πλανήτη το ζήτημα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει λυθεί και εδώ κάνουμε συζήτηση δογματικού χαρακτήρα.

Υπογράμμισε ότι πρώτη μεταρρύθμιση που θα έρθει είναι η επαγγελματική κατάρτιση προσθέτοντας ότι θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ για εργαστήρια, θα ενταχθούν 130 νέα επαγγέλματα ενώ θα δημιουργηθούν 60 νέες δομές campus.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ