close search results icon

"Πίεση" από ΕΣΗΜΕΘ για ΕΡΤ3 και την ενημερωτική της "υποβάθμιση"

Οι διαβεβαιώσεις, η μη πειστικότητα, με το θέμα να μπαίνει πλέον παντού. 

Οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ότι ο ενημερωτικός ρόλος της ΕΡΤ3 δεν απειλείται από τον σχεδιασμό τους με επίκεντρο την ERT News, δεν κρίθηκαν πειστικές από τους εργαζόμενους του σταθμού.

Σε εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 τόνισαν πόσο ισχνό είναι αυτήν την περίοδο το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού, γεγονός που πλήττει το κύρος του, έστω και εν αναμονή εκπομπών που η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ είπε ότι θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες στο πρόγραμμα.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ξεκαθάρισαν ότι στηρίζουν πλήρως τη λειτουργία της ERT Νews, δε θα πάψουν όμως να διεκδικούν για την ΕΡΤ3 τον ρόλο που αναλογεί στην ιστορία και την αποστολή της.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  1. Θα αναδείξει το ζήτημα σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει με υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα στη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.
  2. Θα σχεδιάσει ενημερωτική συνάντηση με φορείς και Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
  3. Προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 16.00, διεκδικώντας να επανεξετάσει η διοίκηση της ΕΡΤ τον σχεδιασμό της για την ΕΡΤ3 αφουγκραζόμενη την αγωνία και τη βούληση των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ