Πηγές ΕΛΑΣ: Από την αρκούδα ο θάνατος του ορειβάτη στη Δράμα

Από την αρκούδα που συνάντησε όταν βρέθηκε με φίλο του στο βουνό Φρακτό της Δράμας προήλθε ο θάνατος του 61χρονο ορειβάτη όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ.
Κατά τις ίδιες πηγές από την έρευνα που διεξάγεται εντοπίστηκε εύρημα που βεβαιώνει τη μαρτυρία του φίλου του 61χρονου ότι ήταν η αρκούδα που τον έριξε στον γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της διασωστικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, είχε πει στο prototheme.gr, ότι στα πρώτα 25 μέτρα της χαράδρας στην οποία έπεσε ο άτυχος ορειβάτης βρέθηκε και το κινητό του, μέσα στο οποίο υπήρχε βίντεο από τις στιγμές που ήρθε αντιμέτωπος με την αρκούδα.
«Από το κινητό είδαμε όλο το βίντεο, στο οποίο κατέγραφε το περιστατικό» είπε ο κ. Ράμμος, προσθέτοντας ότι «το ζώο έφυγε γιατί τρομοκρατήθηκε όταν φτάσαμε εμείς. Στην αρχή του βίντεο φαίνεται από μακριά το τοπίο. Ύστερα η αρκούδα και ακούγεται να φωνάζει “Δημήτρη, αρκούδα” και “φέρε το σπρέι”. Μετά ακούγεται ο ήχος από το σπρέι, φαίνεται το σκυλί που ορμάει στο ζώο και το γρύλισμα της αρκούδας», επισημαίνει.
Αμέσως μετά, το βίντεο διακόπτεται και φαίνεται ότι είναι η στιγμή που ο 61χρονος καταλήγει στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η νεκροψία - νεκροτομή είχε δείξει ότι ο άτυχος 61χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση που είχε από το μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, η σορός του έφερε κατάγματα από πτώση όπως σπονδυλικής στήλης και θωρακικής και αυχενικής μοίρας, ρήξη νωτιαίου μυελού, κατάγματα πλευρών, εσωτερική αιμορραγία, 2,5 λίτρα αίμα μέσα στη θωρακική κοιλότητα
protothema.gr
ΣΧΟΛΙΑ