close search results icon

Πιο κοντά από ποτέ: Η δημοσκόπηση που δείχνει ντέρμπι ολκής μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Όπως είναι αναμενόμενο, οι δημοσκοπήσεις έχουν την τιμητική τους, καθώς άπαντες θέλουν να μάθουν πού κινείται το εκλογικό σώμα και τι θα ψηφίσει στο εγγύς μέλλον.

Βαδίζουμε σταθερά σε προεκλογική περίοδο, καθώς ακόμα κι αν δεν επαληθευτούν (όπως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν επαληθεύτηκε κανένα από τα προηγούμενα σενάρια) οι φήμες που θέλουν να έχουμε πρόωρες εκλογές τον προσεχή Φλεβάρη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2023 συμπληρώνεται η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τον Μάιο το αργότερο θα οδηγηθούμε στις κάλπες, μιας και το κυβερνών κόμμα οφείλει να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι δημοσκοπήσεις έχουν την τιμητική τους, καθώς άπαντες θέλουν να μάθουν πού κινείται το εκλογικό σώμα και τι θα ψηφίσει στο εγγύς μέλλον.

Η ΝΔ μπορεί να παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα με μία διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά, όμως τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών- με αυτό των παρακολουθήσεων να βρίσκεται σε… περίοπτη θέση– έχουν προκαλέσει μία άλφα φθορά.

Έτσι, την τελευταία φορά είδαμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του συνεχίζουν να προπορεύονται. όμως οι διψήφιες διαφορές ανήκουν στο παρελθόν, με το 5,8% ν’ αποτυπώνει την (υπέρ της ΝΔ, εξυπακούεται) πραγματική απόσταση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ωστόσο, τις επόμενες μέρες θα έρθει στο φως μία νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ακόμα πιο κοντά, στα πέριξ δηλαδή του 5%- ή και λίγο πιο κάτω.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα να χάσει τα πρωτεία και όπως έχουμε πει πολλάκις εδώ στο instanews είναι σχεδόν αδύνατο να μην «βγει» πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Όμως, αργά αλλά σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει την απόσταση, κάτι που ενδέχεται να παίξει σημαίνοντα ρόλο.

Μην ξεχνάμε πως πλέον έχουμε απλή αναλογική και η επικράτηση από την πρώτη Κυριακή φαντάζει πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολη…

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ