Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου

Υλικά
Μερίδες: 4
4 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες
100 γρ. πλιγούρι
200 γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου, σε μικρά καρέ
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
80 ml πετιμέζι
50 ml παλαιωμένο ξίδι (σε σούπερ μάρκετ/deli)
300 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το τυρί, τα μυρώνια, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αφήνοντας 2 εκ. κενό πριν το καπάκι.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε το υπόλοιπο ε.π.ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το ξίδι και τον ζωμό και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τις πιπεριές στο ταψί και μέσα στον ζωμό σπάμε με το χέρι μας τις 2 σκελίδες σκόρδου.
Βήμα 3
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄. Έπειτα τα αφαιρούμε και ψήνουμε για 7΄-8΄ ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Το Ποδόσφαιρο Ενώνει – Διεθνές Φιλικό στους Γαλατάδες
25 Ιουνίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ