close search results icon

Πυρκαγιά Δαδιάς: Συγκρατημένη αισιοδοξία για άμεση πλήρη κατάσβεση

Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

«Αέρας» συγκρατημένης αισιοδοξίας «φύσηξε» στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στον Έβρο, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης φέρεται να έχουν καθηλώσει τη φωτιά στο πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.

Επιχειρώντας ακατάπαυστα για την περαιτέρω αποδυνάμωση και εξάλειψη του εναπομείναντος από χθες πύρινου μετώπου που κινούνταν απειλητικά προς την περιοχή όπου βρίσκεται η αποικία του Μαυρόγυπα, στόχος πλέον είναι, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, η πρόληψη αναζωπυρώσεων.

Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου, όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση, σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται.

Ενεργό παραμένει μέτωπο προς το Λύρα, ωστόσο η κατεύθυνση και η έντασή του δεν εμπνέουν προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία. Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φώτο: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ