close search results icon

Πυρκαγιές: Αρνητικό φετινό ρεκόρ με 83 νέες δασικές σε ένα 24ωρο – Η εικόνα από την Πυροσβεστική

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας σημειώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Τις περισσότερες από κάθε άλλη μέρα δασικές πυρκαγιές καταγράφει η χώρα στη φετινή αντιπυρική περίοδο, συνολικά 83 νέες σε ένα 24ωρο. Φθάνουν σήμερα τις 124, αν προστεθούν και αυτές των προηγούμενων ημερών που συνεχίζουν να καίνε.

Σύμφωνα με την τελευταία (19:55) ενημέρωση από την Πυροσβεστική, όπου δε αναφέρθηκε καν η λέξη εκρήξεις για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας σημειώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Από το μεσημέρι έχουν σταλεί 5 μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις 12 οικισμών, Συγκεκριμένα, στις 15:34 για Καστράκι και Μικροθήβες, στις 16:00 για Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος, στις 16:06 για δεύτερη φορά σε Νέα Αγχίαλο και στις 17:47 για Κόκκινα και Περίβλεπτο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΠΥ, αντιπύραρχο Ιωάννη Αρτοποιό, καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσχεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές παρατεταγμένες δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη τεράστια δυναμική της. Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και μέσα που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού. Στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της».

Στη Ρόδο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «συνεχίζονται οι προσπάθειες περιορισμού των διάσπαρτων αναζωπυρώσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής ελέγχονται».

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Άρτα, στα Ανωγειατά, όπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ