Πυροσβέστης στη Θεσσαλονίκη «έπεσε» στη μάχη με τις φλόγες
Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΕΚΑΒ και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με κάθε τρόπο.

Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν συνέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης «ρουτίνας» για την κατάσβεση πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, το τοπικό ενημερωτικό σάιτ grtimes.gr αναφέρει ότι 40χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, η αιτία θανάτου αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς.
Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΕΚΑΒ και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με κάθε τρόπο, παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.
Ευθύς αμέσως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ανεβάζει κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών, με το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να γίνεται ιδιαίτερα σκληρό και απαιτητικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο στην προσπάθεια να «κερδίσουν» τις φλόγες.
πηγή: efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ