close search results icon

Πλειστηριασμοί Γιαννιτσά: "Φόβος, ανησυχία, άγχος, πανικός καταργούνται!"

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος ο δικηγόρος Φώτης Μπαμπάνης που βρέθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Πλειστηριασμοί στα Γιαννιτσά (αλλά και σε όλη την Ελλάδα), πράξη δεύτερη. Μετά την οικεία που σώθηκε στα Γιαννιτσά κατόπιν δικαστικής μάχης, τα κρούσματα πλειστηριασμών, από εταιρίες στις οποίες έχουν "περάσει" από τις τράπεζες τα δάνεια, εταιρίες που έχουν κυρίαρχο χαρακτηριστικό το "εισπρακτικό", συνεχίζονται.

Στα Γιαννιτσά πάντως, αναφέρθηκε ο αριθμός των 360 σπιτιών που είναι με το "μαχαίρι στο κεφάλι" για πλειστηριασμό, χωρίς να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες (κατηγορίες ακινήτων, αν είναι όλα α' κατοικίες κλπ. Πάντως, δόθηκε η αίσθηση οτι η αναφορά έγινε για α' κατοικία). 

Ένα νέο ποτήρι φαίνεται οτι ξεχείλισε στη Χαλκδική, με ηλικιωμένο που πλειστηριάστηκε το σπίτι του και πλέον, κοιμάται στο...μπαλκόνι, αρνούμενος να αποχωρήσει. Το σπίτι έχει αγοραστεί κιόλας, από αγοραστή Σκοπιανής καταγωγής και έγινε ένα ακόμη θέμα σε τόσα που έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί. Αυτή η σταγόνα ξεχείλισε και έτσι, στα Γιαννιτσά, στον χώρο του αμφιθεάτρου στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου, έγινε κινητοποίηση διαμαρτυρίας αλλά και εκ νέου ενημέρωσης για το ζήτημα, παρουσία του "εξειδικευμένου" στις περιπτώσεις πλειστηριασμών και αιτία να σωθούν πολλά σπίτια έως τώρα, όπως τόνισαν πολλάκις οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, δικηγόρου Φώτη Μπαμπάνη.

01-usEer.jpg
1-yKbTU.jpg
2-UFbsZ.jpg
3-f1F13.jpg
4-OiXkc.jpg

Συμβολική ημέρα αυτή της σημερινής κινητοποίησης, η Παρασκευή 19 Μαΐου, όπου τιμάται η μνήμη των 353.000 χαμένων ψυχών, η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Οι υπεύθυνοι διοργανωτές έμεμψαν όσους δεν συμμετείχαν (εδώ σήμερα θα έπρεπε να είμαστε εκατοντάδες άτομα) και έδωσαν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. 

Για μία ακόμη φορά, όπως και την προηγούμενη που βρέθηκε στα Γιαννιτσά, ο δικηγόρος κ. Μπαμπάνης ήταν κάθετος όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους νόμους, αναφέρθηκε στην ιστορία και στις "χαμένες πατρίδες", ενώ γενικώς τονίστηκε οτι "είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να αγωνιστούμε όπως οι παλαιότεροι". 

05-jshJv.jpg
07.jpg

Κατόπιν περιέγραψε στον κάθε ένα που είχε συγκεκριμένο ερώτημα τις απορίες του, ενώ στην εκδήλωση μίλησαν και παλλινοστούντες που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και στη Δράμα. 

7-uivzA.jpg

Σύντομα θα παρακολουθήσετε και video με αποσπάσματα, στα οποία καταγράψαμε το κλίμα που επικράτησε στην κινητοποίηση και φαίνεται οτι είναι η απαρχή και άλλων που ενδέχεται να ακολουθήσουν. 






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ