close search results icon

Πλεύρης για τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Κω: Κατάλαβε επιτέλους ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις

Πλεύρης για τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Κω: Κατάλαβε επιτέλους ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις

Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες, δηλώνει, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Κω

Και συνεχίζει ότι:

“Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 “Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες” και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 “Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης”.

Αυτές τις ρυθμίσεις που ρητώς αναφέρονται σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες και σε περιπτώσεις που οι θέσεις δεν καλύπτονται ο κ. Τσίπρας δεν τις στήριξε στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;

“Πιστεύω ότι είμαστε παρόντες σε ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για τη αλλαγή που θα έλθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κω.

“Έμεινε ένας μήνας μέχρι ο λαός μας να πει το μεγάλο όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη και το μεγάλο ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια με ανασφάλεια και αγωνία και θα κάνει το πρώτο βήμα για δικαιοσύνη και σιγουριά”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι “η ελληνική κοινωνία περνά από τον θυμό στην απόφαση, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα”.

Ωστόσο, περιέγραψε ως βήμα για την πολιτική αλλαγή την «καθαρή, αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «δεν υπάρχει απαλλαγή από το ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει αλλαγή, χωρίς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθηματικά, αλλά κυρίως πολιτικά αλλαγή χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

Έκανε αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού και ανακοίνωσε ότι αποδίδοντας τιμή στην μνήμη του θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Μίλησε για το μεταφορικό ισοδύναμο που είχε εισηγηθεί ο Νεκτάριος Σαντορινιός ως υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι θα το θέσει ξανά σε εφαρμογή.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. “Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέσσερα μέτρα στο Υγειονομικό Ισοδύναμο

«Πρόκειται για μια στοχευμένη δέσμη παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της υγειονομικής ανισότητας μεταξύ νησιωτικής περιφέρειας και κέντρου» εξήγησε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας πως στη δέσμη αυτή συμπεριλαμβάνεται :

• Πρώτον, η κατά προτεραιότητα ανάπτυξη ισχυρών δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας στα νησιά.

Με αναβάθμιση του μισθολογίου του υγειονομικού προσωπικού, με μονιμοποίηση των υπηρετούντων υγειονομικών, με μόνιμες προσλήψεις, με εφαρμογή ειδικού πλαισίου κινήτρων (μισθολογικών, στεγαστικών, φορολογικών και διοικητικών) για τη στελέχωση και παραμονή των ανθρώπων του ΕΣΥ στις νησιωτικές περιοχές.

• Δεύτερον, η αξιοποίηση ακόμη και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικού τομέα στις νησιωτικές περιοχές όταν ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη, με απευθείας αποζημίωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, έχοντας ως βασικό κριτήριο την ελάφρυνσή τους από πρόσθετες δαπάνες υγείας.

• Τρίτον, η πλήρης εγγύηση από την Πολιτεία της πρόσβασης των νησιωτών στις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας εκτός τόπου κατοικίας τους, εφόσον οι αναγκαίες υπηρεσίες δεν παρέχονται ούτε από το ΕΣΥ, ούτε από τον ιδιωτικό τομέα σε μία νησιωτική περιοχή. Η πλήρης ανάληψη της ευθύνης περιλαμβάνει και την κάλυψη της σχετικής δαπάνης μετακίνησης και διαμονής.

• Τέταρτον, η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των χρόνιων ασθενών (διαβητικών, καρδιοπαθών κ.α.) που ζουν στα νησιά.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ