close search results icon

«Ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια» μπορεί να αντιμετωπίσει ο γνωστός δικηγόρος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

«Ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια» μπορεί να αντιμετωπίσει ο γνωστός δικηγόρος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

«Χωρίς περιστροφές σας ενημερώνω ότι ο δικηγορικός κόσμος είναι σαστισμένος με αυτή την είδηση», τόνισε στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται γνωστός δικηγόρος.

Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε την υπόθεση ως δύσκολη και δυσάρεστη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Βερβεσός, παρήγγειλε προς τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με αντικείμενο το αν διαπράχθηκαν οι φερόμενες πράξεις, και σε περίπτωση διάπραξης, τη λήψη των απαραίτητων πειθαρχικών μέτρων. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν καθυστέρησε ούτε μία μέρα να παρέμβει», είπε ο κ. Μαντάς και συνέχισε:

«Ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του νέου νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος όριζε ρητά ότι θα ετίθετο σε εφαρμογή από την 01.05.2024 και μετά. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, ο γιατρός βαρυνόταν με μία ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει στην ΕΛ.ΑΣ. ένα τέτοιο περιστατικό. Εξάλλου, η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή ανεξαρτήτως του αν το θύμα υποβάλλει ή όχι, σχετική έγκληση.

Εφόσον το αδίκημα της δίωξης είναι το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια.

Όσον αφορά, τέλος, την πληροφορία για καταγγελία και της προηγούμενης συζύγου για το ίδιο θέμα το 2017, θα μου επιτρέψετε να μην τοποθετηθώ, εφόσον δεν γνωρίζω κανένα στοιχείο εκείνης της δικογραφίας. Το όνομα του κατηγορούμενου οφείλει να προστατεύεται και να παραμένει απόρρητο, τουλάχιστον μέχρι να του γνωστοποιηθούν σήμερα οι κατηγορίες για τις οποίες διώκεται».

Η κατάθεση του γιατρού

Στο μεταξύ, στο φως έχει έρθει η σοκαριστική κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη δικηγόρο και αναφέρει:

«Η ασθενής κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα σε πρόσωπο –μέτωπο, αμφότερα ζυγωματικά–, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (“racoon eyes”), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού και ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής, όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτησή μου του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από το άτομο το οποίο τη συνόδευε, εκείνη απάντησε καταφατικά. Τίποτα άλλο δεν έχω να δηλώσω και υπογράφω».

Στον ανακριτή

Ο γνωστός ποινικολόγος κρατήθηκε τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Ομονοίας και το πρωί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ