close search results icon

Ποινική δίωξη σε βάρος της 45χρονης οικιακής βοηθού για τη δολοφονία στη Ρόδο

Η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, πήρε η 45χρονη οικιακή βοηθός, που συνελήφθη χθες για την δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης ηλικιωμένης, που φρόντιζε, όπως ομολόγησε η ίδια στην αστυνομία.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ρόδου της άσκησε σήμερα ποινική δίωξη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο, ενώ λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό για τα όσα υποστηρίζει και κατά συνέπεια πρέπει να διαπιστωθεί αν είναι σε κατάσταση να καταθέσει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι η 45χρονη ομολόγησε χθες στους Αστυνομικούς, ότι έχει διαπράξει άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, καθώς και ότι αποπειράθηκε, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν ενός έτους να το πνίξει με ζώνη. Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε φέτος στη Ρόδο. Το ένα από τα φερόμενα ως θύματα πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου, ενώ η δεύτερη ηλικιωμένη τον Μάρτιο του 2022 και έμενε στο Φαληράκι.

Η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των «εγκλημάτων». Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Λέρου, η ηλικιωμένη είχε διαβήτη και η 45χρονη φέρεται, όπως δηλώνει, να της έδωσε ποσότητα ζάχαρης ή μέλι, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί -κατά την ίδια- η υγεία της και να χάσει τη ζωή της την επόμενη μέρα.

Μέχρι την έκδοση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης οι αρχές εξετάζουν με επιφύλαξη τα όσα έχει καταθέσει η συλληφθείσα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ