close search results icon

Ποιος έκλεισε την Αθηνών - Λαμίας; Οργή αγροτών κατά ΕΛ.ΑΣ. [βίντεο]

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι περίπου 70 αγρότες με 50 τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα.

Τεταμένο το κλίμα στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου ομάδα αγροτών πραγματοποιεί κινητοποίηση στα πλαίσια της πανελλαδικής κλιμάκωσης του αγώνα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι περίπου 70 αγρότες με 50 τρακτέρ έκλεισαν την εθνική οδό και στα δύο ρεύματα, ωστόσο οι αγρότες, όπως καταγράφεται σε δηλώσεις και βίντεο κατηγορούν ευθέως την ΕΛ.ΑΣ. και εκφράζουν την οργή τους.

«Όπως βλέπετε τον δρόμο τον κλείνει η αστυνομία, δεν τον κλείνουν οι αγρότες. Να δει ο κόσμο τα πλάνα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Κλείνουν την είσοδο της πόλης. Τώρα το ασθενοφόρο από πού θα περάσει;» είπε αγρότης στην κάμερα. «Ζούμε απαράδεκτα πράγματα» συμπλήρωσε ένας άλλος αγρότης.

«Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αστυνομία ανοίγει τον δρόμο για να πάνε τα τρακτέρ στις πρωτεύουσες για να διαμαρτυρηθούν. Εμάς δεν μας άφησαν. Πριν κλείσουμε εμείς τον δρόμο τον είχε κλείσει η αστυνομία. Βλέπετε ότι τα τρακτέρ δεν κλείνουν τον δρόμο, τον έκλεισε πάλι η αστυνομία» συμπλήρωσαν και εξαπέλυσαν επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη που δηλώνει «αναρμόδιος».

Σημειώνεται ότι στην πανθεσσαλική σύσκεψη της Τρίτης στον Παλαμά αποφασίστηκε οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας να ανεβούν με τα πόδια στον Ε65 στις 4.00 το απόγευμα σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί αποκλεισμοί και στα άλλα μπλόκα. Στις 6.00 το απόγευμα αγρότες με τρακτέρ θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο.

Το μεγάλο αγροτικό ραντεβού έχει κλειστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι σήμερα θα συγκεντρωθούν στο κτίριο της Περιφέρειας περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Αύριο Πέμπτη, οι αγρότες από τις Σέρρες θα βγουν με τα τρακτέρ τους από το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης. Θα κινηθούν από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που στην Agrotica και, όπως αποφάσισαν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν σήμερα και οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10:00 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ