close search results icon

Πολυχρονόπουλος: Παράνομη και του 2013 η φωτογραφία με τα «φρουτάκια»

Οι εξελίξεις με τον ιδρυτή της "κοινωνικής κουζίνας". 

Πολυχρονόπουλος: Παράνομη και του 2013 η φωτογραφία με τα «φρουτάκια»

Εξηγήσεις σχετικά με μια φωτογραφία που τον απεικονίζει μπροστά από μηχάνημα με «φρουτάκια», η οποία έχει δώσει περισσότερες αφορμές σε όσους τον κατηγορούν για κατάχρηση των χρημάτων που συγκέντρωνε για την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» ώστε να παίζει τζόγο, έδωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Το Πρωινό» είπε πως πρόκειται για φωτογραφία του από το 2013-14 και υποστήριξε πως «είναι παράνομη», καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «την προσωπική μου ζωή».

«Με κατηγόρησαν για εγκληματική οργάνωση, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για απάτη. Ποιες φωτογραφίες; Οι φωτογραφίες του 2013; Κοίτα πως είμαι εκεί. Είδες στις φωτογραφίες πώς φαίνομαι; Και η φωτογραφία είναι παράνομη. Δεν με κατηγόρησε κάποιος. Και με ποιο δικαίωμα έβγαλαν φωτογραφία δικιά μου από το 2013-14 για αυτό το πράγμα, έβγαλαν την προσωπική μου ζωή», είπε σχετικά.

«Πολλοί, διάφοροι βιάστηκαν πάρα πολύ» είπε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά όσων έχουν εμφανιστεί σε ΜΜΕ με καταγγελίες σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι πουλάει τρόφιμα και αντικείμενα από δωρεές. «Θα ξεκινήσει μήνυση σε αυτόν που είπε, θα καταλάβετε». Για όσους έχουν μιλήσει ανώνυμα στα ΜΜΕ είπε: «Τους γνωρίζετε εσείς; Έτσι δεν είναι; Τα στοιχεία τους τα έχετε. Άρα θα αναγκαστείτε να τα δώσετε στον εισαγγελέα».

Σημείωσε ακόμα: «Πάλι τα ίδια θα έκανα. Όταν έχεις ανάγκη από 2.500 ευρώ και παίρνεις 900, θα ψάξεις να βρεις τρόπο για να καλύψεις τις ανάγκες των ανθρώπων. Είμαι εκατομμυριούχος, δεν έχω τίποτα και έχω τα πάντα, το λέω πολλές φορές. Δεν είμαι άγιος».

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, που από το 2011 που ξεκίνησε την πρωτοβουλία ασχολείται αποκλειστικά με το μαγείρεμα και τη διανομή τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη, βρίσκεται ύποπτος, μαζί με την αδελφή του και τον σύζυγό της, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, έπειτα από τετραετή έρευνα των Αρχών, που φέρει την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

Μετά την αποκάλυψη για το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο Κ. Πολυχρονόπουλος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι θα μιλήσει στον εισαγγελέα αν και όταν τον καλέσει.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ