Καραμανλής: “550 λεωφορεία ως το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη” | PellaNews

Καραμανλής: “550 λεωφορεία ως το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη”

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την τελετή παράδοσης και παρουσίασης των νέων οχημάτων που θα ενισχύσουν τις μεταφορές στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα γίνουν ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οπως ανέφερε ο Κ. Καραμανλής: “Σήμερα παραλαμβάνουμε τα πρώτα 18 λεωφορεία που έρχονται για να βοηθήσουν στο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα τέσσερα από την Λειψία και τα 14 από το διαγωνισμό leasing που κάναμε τον Μάιο.

Ολοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που θέλουμε να λέμε πως είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Παραλάβαμε μια δύσκολη κατάσταση με 212 λεωφορεία. Μεταφέραμε συγκοινωνιακό έργο και πήραμε επιπλέον λεωφορεία των ΚΤΕΛ και σήμερα κυκλοφορούν 350. Μέχρι το τέλους του έτους θα κυκλοφορούν 550 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όσα δηλαδή χρειάζεται για να έχει σοβαρές, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες.

Δεν σταματάμε όμως εκεί. Το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι ο μεγάλος διαγωνισμός που θα γίνει για την ανανέωση στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να προσπαθήσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της απίστευτης υποεπένδυσης των τελευταίων πέντε ετών. Ευχαριστώ τον δήμαρχο διότι δεν έκανε κριτική, έφερε λύσεις, έβαλε πλάτη και βοήθησε”.

thess.gr