close search results icon

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε πολιτική συγκέντρωση στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 35 νεκροί και 100 τραυματίες στη βορειοδυτική περιοχή Bajur.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σήμερα σε συγκέντρωση υποστηρικτών ενός σκληροπυρηνικού κληρικού και πολιτικού ηγέτη στη βορειοδυτική περιοχή Bajur του Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100, σύμφωνα με αξιωματούχους από τον τομέα υγείας και την αστυνομία.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι το συνέδριο των εργαζομένων του κόμματος Jamiat Ulema Islam του Μαουλάνα Φαζλούρ Ρεχμάν λάμβανε χώρα στα περίχωρα του Khar, της πρωτεύουσας της περιοχής Bajur, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Αρχικά η αστυνομία είπε ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά αργότερα άλλα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 35. Η αστυνομία ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί πέρα από τα σύνορα στο Αφγανιστάν.

Ο Ρεχμάν θεωρείται κληρικός υπέρ των Ταλιμπάν και το πολιτικό του κόμμα είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισλαμαμπάντ. Αξιωματούχοι του κόμματος είπαν ότι ο Ρεχμάν δεν ήταν στη συγκέντρωση.

Ο Maulana Ziaullah, ο τοπικός αρχηγός του κόμματος του Ρεχμάν, ήταν μεταξύ των νεκρών. Ο γερουσιαστής Abdur Rasheed και η πρώην βουλευτής Maulana Jamaluddin ήταν επίσης στη σκηνή, αλλά διέφυγαν σώοι.

Σε όλη τη χώρα διοργανώνονται συναντήσεις για κινητοποίηση οπαδών για τις επερχόμενες εκλογές.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ