close search results icon

«Πόρτα» εφετείου στον Μπελέρη - Παραμένει στη φυλακή

Πριν λίγες μέρες, το ίδιο δικαστήριο απέρριψε αίτημα του. 

Συνεχίζεται η περιπέτεια του ομογενή Φρέντυ Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές, στις οποίες βρίσκεται εδώ και δύο μήνες. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν εκλεγμένο δήμαρχο να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων απέρριψε σήμερα την έφεση του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη που αφορούσε την κατάργηση του καθεστώτος προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους, συγκεκριμένα με υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα. Η υπεράσπιση του κυρίου Μπελέρη επικαλέστηκε στη συγκεκριμένη έφεση λόγους υγείας του φυλακισμένου Δημάρχου της Χειμάρρας.

Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες μέρες, το ίδιο δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Φρέντυ Μπελέρη μέσω του οποίου ζητούσε να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες παρακολούθησής του από την εισαγγελία Αυλώνας, πριν από τις εκλογές, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του. Η δικαίωση του αιτήματος του Μπελέρη θα έφερνε κατά συνέπεια την αποφυλάκισή του. Το δικαστήριο όμως έκρινε νόμιμη την διαδικασία παρακολούθησης του εκλεγμένου Δημάρχου.

Σήμερα στη δίκη παρευρέθηκε ο ίδιος ο Φρέντυ Μπελέρης καθώς και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Ο Φρέντυ Μπελέρης διανύει σήμερα την 62η ημέρα προφυλάκισής του διανύοντας έτσι τον τρίτο μήνα. Όπως είναι γνωστό κατά την αλβανική νομοθεσία, σε περίπτωση που ένας δήμαρχος δεν μπορεί να ορκιστεί ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου εντός τριών μηνών από την εκλογή του, τότε προκηρύσσονται νέες εκλογές στο συγκεκριμένο δήμο. Εδώ οφείλονται και οι πολλαπλές προσπάθειες που καταβάλλει η υπεράσπιση του Φρέντυ Μπελέρη για την αποφυλάκισή του. Σχετικά, στο Ανώτατο Δικαστήριο τη χώρας εκκρεμούν δύο αποφάσεις αναφορικά με αντίστοιχες εφέσεις της υπεράσπισης Μπελέρη.

Ο αλβανικός τύπος αναφέρθηκε σήμερα και στη υιοθέτηση από την Ευρωβουλή του ψηφίσματος κατά της προφυλάκισης του Φρέντυ Μπελέρη δίνοντας όμως έμφαση στις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών που καταψήφισαν το ψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ