close search results icon

Πώς δρούσε ο ψευτογιατρός με τον συνεργό του – Έλεγαν πως δήθεν χρησιμοποιούν την θεραπεία διάσημοι

Ο Γερμανός γιατρός, έχει αποκτήσει ΑΦΜ στην Ελλάδα, ώστε να παράσχει υπηρεσίες στον χώρο του φυσιοθεραπευτή.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κέρδισε ο ψευτογιατρός, εξαπατώντας τους ασθενείς του, ο οποίος προκειμένου να τους πείσει για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, ανέφερε πως χρησιμοποιούταν από διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές, ακόμη και του εξωτερικού. Μάλιστα, έφτανε στο σημείο να αμφισβητεί τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις.

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δράση του ψευτογιατρού ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία, με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων. Εκτός των άλλων, ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει τα θύματά του, λέγοντας πως ήταν τόσο αποτελεσματική η θεραπεία τους, ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειθαν, με τον Γερμανό σύνεργό του, τα θύματά τους, να μεταβούν στην Γερμανία, προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, με τα έξοδα να είναι όλα καλυμμένα από τους ίδιους τους ασθενείς.

Τα φιαλίδια δεν είχαν σχέση με φαρμακευτική ιδιότητα

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ψευτογιατρός ήταν φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα, που αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν φυσίατρος ή νευρολόγος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα, αυτή του φυσιοθεραπευτή, ενώ αντίστοιχα ο αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος είναι γενικός ιατρός, παρουσιάζονταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

asff.jpg

Υπενθυμίζεται πως συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του, κατηγορείται για τις ίδιες πράξεις, ένας ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία, όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε τα οικονομικά ανταλλάγματα. Παράλληλα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Υπόσχονταν πλήρη ίαση στα θύματα

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ξεπερνά τις 900.000 ευρώ, ενώ η δράση τους φαίνεται να ξεκίνησε το 2009. Στη διάρκεια της έρευνας, δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση, οπότε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία απολύτως φαρμακευτική ιδιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 έως το Νοέμβριο του 2020 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην Αθήνα, Κέρκυρα, Χίο και Ηγουμενίτσα. Από κοινού οι δύο δράστες παρίσταναν ψευδώς στους ασθενείς και στους οικείους τους, ότι κατέχουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη επιστημονική ειδικότητα και κατάρτιση και υπόσχονταν το ανέφικτο, δηλαδή πλήρη ίαση ή τουλάχιστον θεαματική βελτίωση της υγείας τους, εφόσον δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

Από 10.000 έως 25.000 ευρώ οι ενέσεις ανά δόση

Αφού οι ασθενείς πήγαιναν στην Γερμανία προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, και τους χορηγούσε ο Γερμανός γιατρός υποδόρια ένεση, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναλάμβανε να πραγματοποιεί τις ενέσεις ο 66χρονος Έλληνας, είτε οικείοι των ασθενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα οι ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

09.jpg

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνήθως έβρισκαν τα θύματα, από στόμα σε στόμα, από γνωστό γνωστού οι οποίοι πρότειναν τον γιατρό για την εξέτασή τους. Ο ίδιος καταγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, με τον αδερφό του καταγγέλλοντα να έχει αποβιώσει, κι ήταν το θύμα από τη Θεσσαλονίκη, με την καταγγελία αυτή να δίνει το «φως» ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Μάλιστα, το 2016 ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για απάτη, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του ψευτογιατρού ήταν δύσκολη, παρόλο που μένει στην Αθήνα, και έγινε σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές και την Ιντερπόλ.

Ο ίδιος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες σύμφωνα με τα όσα είπε προανακριτικά, αφού πίστευε ότι θα βοηθούσε τους ασθενείς και δεν θεωρεί ότι τους έκανε κακό. Ο Γερμανός από την άλλη, αρνήθηκε να καταθέσει στις γερμανικές αρχές.

0.jpg

Όσον αφορά την συνεργασία του με τον Γερμανό γιατρό, προκύπτει από την σύζυγο του Έλληνα, η οποία είναι ελληνογερμανίδα. Ο Γερμανός γιατρός, έχει αποκτήσει ΑΦΜ στην Ελλάδα, ώστε να παράσχει υπηρεσίες στον χώρο του φυσιοθεραπευτή.

πηγή: thsesstoday.gr






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ