close search results icon

Πως θα οργανώσετε τον ιδανικό χριστουγεννιάτικο γάμο

Πως θα οργανώσετε τον ιδανικό χριστουγεννιάτικο γάμο

Τον χειμώνα, οι ευκαιρίες για ρομαντικές στιγμές είναι πολλές. Με την κατάλληλη προετοιμασία, μπορείτε να οργανώσετε έναν αξέχαστο χριστουγεννιάτικο γάμο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τα κατάλληλα προσκλητήρια, διακόσμηση και τον σωστό χώρο δεξίωσης.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πώς μπορείτε να οργανώσετε έναν μοναδικό γάμο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ζήσετε το απόλυτο παραμύθι.

Επιλέξτε να είναι κοντά ο χώρος του μυστηρίου και της δεξίωσης

beautiful-christmas-interior-decoration-min.jpg


Η γιορτινή ατμόσφαιρα των χριστουγέννων θέλει προσεκτικό σχεδιασμό. Ένας από τους τρόπους για να διατηρήσετε την μαγεία αυτή είναι να επιλέξετε έναν χώρο δεξίωσης κοντά στην εκκλησία που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο. Ο χειμώνας και το κρύο μπορούν να επηρεάσουν την εύκολη και άνετη μετακίνηση των καλεσμένων σας. Με την επιλογή χώρων σε κοντινή απόσταση, θα βεβαιωθείτε ότι όλοι οι καλεσμένοι θα μετακινηθούν εύκολα και με ασφάλεια.

Επιλέξτε ένα γιορτινό θέμα για τον γάμο

christmas-decorations-with-silver-white-balls-green-pine-branches-min.jpg


Πριν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες, δώστε βάση στην χρωματική απόχρωση που θα επιλέξετε. Ο χειμώνας είναι λίγο πιο μουντός σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ημέρες των Χριστουγέννων δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το χρώμα στο μέγιστο. Μπορείτε μάλιστα να κινηθείτε τόσο σε πιο ήπιες, όσο και σε έντονες αποχρώσεις.

Οι ήπιες αποχρώσεις περιλαμβάνουν το κρεμ, το γκρι, το ασημί και το απαλό πράσινο. Από την άλλη, αν θέλετε κάτι πιο έντονο και χριστουγεννιάτικο, κινηθείτε σε σκούρο κόκκινο, καφέ, βουργουνδί και μπλε. Χρησιμοποιήστε χρώματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε όλα τα στοιχεία του στολισμού, ακόμη και τα προσκλητήρια γάμου και τις μπομπονιέρες.
Λάβετε υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες για ντύσιμο

Δεν είναι απίθανο την ημέρα του γάμου η κακοκαιρία να σας χτυπήσει την πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι οι καλεσμένοι θα έχουν μαζί τους επιπλέον παλτό και ομπρέλες για να προστατευτούν από το κρύο, τη βροχή, ίσως και το χιόνι. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να υπάρχει στο κέντρο της δεξίωσης ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα μπορούν να αφήσουν τα βαριά παλτό και τα αντικείμενα τους.

Επιλέξτε μια χειμερινή ανθοδέσμη

beautiful-red-poinsettia-composition-min.jpg


Τα χειμερινά λουλούδια δημιουργούν το ιδανικό φόντο για έναν γάμο. Πολλές φορές, είναι και πιο οικονομικά. Δημιουργήστε μια χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη, επιλέγοντας κάποια από τα παρακάτω:

● Αλεξανδρινό
● Ανεμώνη
● Νάρκισσος
● Αμαρυλλίς
● Κλαδιά με μούρα
● Φύλλα ή κλαδιά από κέδρο ή πεύκο
● Ευκάλυπτος

Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο προσκλητήριο

Το προσκλητήριο γάμου εκτός από την ενημέρωση των καλεσμένων για το μυστήριο, τους βοηθά να μπουν σε γιορτινό κλίμα. Φυσικά, μπορεί και αυτό να είναι διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα ή χειμερινά στοιχεία. Επιλέξτε ένα προσκλητήριο σε μια εορταστική απόχρωση, όπως το βουργουνδί ή το πράσινο, ή ενσωματώστε χειμερινά στοιχεία, όπως χειμερινά φυτά. Όσον αφορά το χρώμα της γραμματοσειράς, το χρυσό ή το ασημί αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.
Προτιμήστε το ζεστό και “σπιτικό” φαγητό
Με τον πιο κρύο καιρό, οι περισσότεροι αναζητούν πιο ζεστό φαγητό. Για το δείπνο της δεξίωσης εστιάστε σε ιδιαίτερα πιάτα, όπως ραβιόλι squash butternut, ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο, καθώς και γεμιστά μανιτάρια ή πιπεριές.

Δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια

tall-vases-with-white-candles-stand-shiny-branches-min.jpg


Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που έχει ένας χειμερινός γάμος είναι οι πολλές δυνατότητες δημιουργίας μιας μοναδικής ατμόσφαιρας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε πολύ εύκολα με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε όλο τον χώρο της δεξίωσης, για μια μοναδική ατμόσφαιρα, ή στο σημείο της πίστας. Επιπλέον, τα κεριά είναι ένας κομψός τρόπος για να διακοσμήσετε τα τραπέζια. Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας, ακόμη και αν ο καιρός έξω είναι το ακριβώς αντίθετο.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας σε έναν χριστουγεννιάτικο γάμο. Ωστόσο, αν αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη μπορείτε να αξιοποιήσετε το κλίμα των ημερών και να οργανώσετε μια ημέρα η οποία θα σας μείνει αξέχαστη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ