close search results icon

Πούτιν: «Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα εξοργιζόταν βλέποντας τα πλάνα με τα ματωμένα παιδιά της Γάζας»

Ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση ότι αυτές προκάλεσαν τις ταραχές.

Κάθε «φυσιολογικός άνθρωπος» θα εξοργιζόταν από τις εικόνες των «ματωμένων παιδιών» στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι Ρώσοι πρέπει «να έχουν καθαρό μυαλό», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή, σχολιάζοντας τις ταραχές που έλαβαν χώρα στις 29 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά, στην περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, όταν εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο αναζητώντας Εβραίους που μόλις είχαν αφιχθεί με πτήση από το Τελ Αβίβ.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση ότι αυτές προκάλεσαν τις ταραχές, έναν ισχυρισμό που τόσο το Κίεβο όσο και η Ουάσινγκτον απέρριψαν ως ψευδή.

«Όσον αφορά αυτά τα γεγονότα στη Μαχατσκαλά… ήταν εύκολο να ρίξουμε μια σπίθα, πολύ εύκολο. Με φόντο τη φρίκη που λαμβάνει χώρα εκεί (στη Γάζα), είναι εύκολο να το κάνεις, γιατί… όταν βλέπεις τον πόνο και τα ματωμένα παιδιά, σφίγγεις τις γροθιές σου και σου έρχονται δάκρυα στα μάτια».

Ο Πούτιν πρόσθεσε:

«Και αυτή, νομίζω, είναι η αντίδραση κάθε φυσιολογικού ανθρώπου. Και αν δεν υπάρχει τέτοια αντίδραση, τότε ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καρδιά, είναι φτιαγμένος από πέτρα. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να επεξεργαστούμε αυτά τα γεγονότα με καθαρό μυαλό και να καταλάβουμε πού είναι η ρίζα του κακού».

Προφανώς αιφνιδιασμένες, οι αρχές του Νταγκεστάν κατάφεραν να απομακρύνουν τους επιβάτες σε ασφαλές μέρος, αλλά όχι προτού το λεωφορείο που τους μετέφερε καταδιωχθεί γύρω από το αεροδρόμιο από ένα οργισμένο πλήθος για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα ως απάντηση στη σφαγή ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία έκανε περισσότερες από 80 συλλήψεις και ο Πούτιν είχε μια έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής ασφαλείας για να συζητήσουν τι πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Η Ρωσία, η οποία θέλει να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και υποστηρίζει την ύπαρξη δύο κρατών, προσπάθησε να έχει επαφές με όλα τα μέρη της διένεξης Ισραήλ – Χαμάς, αλλά προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης όταν προσκάλεσε αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εν συνεχεία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να δώσει εξηγήσεις.

πηγή: sdna.gr/newsroom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ