close search results icon

Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Τέσσερις οι κατηγορίες που τους βαραίνουν. Επιπλέον μία για τον 17χρονο. 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Ρομά ηλικίας 17 και 20 χρόνων που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, και οδήγησε στο θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό του 33χρονου συνεπιβάτη του έπειτα από σύγκρουση μεταξύ μοτοσυκλέτας και περιπολικού.

Τελικά, μετά την πολύωρη απολογία τους οδηγήθηκαν στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, ο οποίος είναι ο οδηγός ενός εκ των δύο οχημάτων αποδέχτηκε κάποιες από τις κλοπές των αυτοκινήτων με τις οποίες κατηγορείται. Ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά πως είναι μέλος συμμορίας και ότι οδηγούσε επικίνδυνα.

Ο 17χρονος ξάδερφος του αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού και υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο που επέβαινε εκείνος κατευθύνθηκε προς το Πέραμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, εξαιτίας της οποίας διαλύθηκε η μοτοσικλέτα των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Ο 17χρονος αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία για παράβαση του νόμου για μη έκδοσης ταυτότητας.

Αστυνομικοί παρεμπόδισαν τη δημοσιογραφική κάλυψη

Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο σε δημοσιογράφους που είχαν λάβει άδεια για να καλύψουν δημοσιογραφικά τις δύο υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει άδεια να βρίσκονται εκεί από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά. Επίσης, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους τα στοιχεία τους για να κάνουν εξακρίβωση, παρακρατώντας τις δημοσιογραφικές ταυτότητές τους, τις οποίες επέστρεψαν μετά από μερικά λεπτά.


Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καλύψουν δύο υποθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη: την ανάκριση για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού και για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά με την εμπλοκή Λιμενικών.

Το γεγονός προκάλεσε ένταση μεταξύ των δημοσιογράφων και των αστυνομικών, ενώ τελικά αστυνομικός συνόδευσε τους δημοσιογράφους στο ισόγειο του δημόσιου κτιρίου, χωρίς να υπάρχει ανάκληση της εντολής του προϊσταμένου για παραμονή τους στον πρώτο όροφο.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ