Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου- Μάιος 2026
Το Μουσείο Γέσιου «Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Έδεσσα» σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις του για τον μήνα Μάιο. Θα χαρούμε ιδιαιτέρως για την παρουσία σας!
1. 📆 Τετάρτη 6 Μαΐου 2026
🕛 18:00 μ.μ.
📍Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου (είσοδος ελεύθερη)
Ομιλία σχετικά με τον Παύλο Μελά και το βιβλίο «Κάποτε σ΄έκλαιε λαός» που επιμελείται ο συγγραφέας Θεόδωρος Παντούλας.
Για τον συγγραφέα: Ο Θεόδωρος Παντούλας γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε σκηνοθεσία, ιστορία της ευρωπαϊκής ανατολής και νεοελληνική λογοτεχνία. Εργάστηκε κατά διαστήματα ως καθηγητής. Συνεργάζεται επαγγελματικά με εφημερίδες, περιοδικά κι εκδοτικούς οίκους. Διεύθυνε τα περιοδικά "manifesto" και "Πολιτική Ενημέρωση". Τα τελευταία χρόνια εκδίδει την επιθεώρηση πολιτισμού "φρέαρ" (τιμητική διάκριση Υπ. Πολιτισμού για τη συμβολή του στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας). Ασκεί το απαιτητικό λειτούργημα του βιβλιοπώλη στα Βριλήσσια.
2. 📆 Παρασκευή 8 Μαΐου - Παρασκευή 15 Μαΐου 2026
🕕 9:00 π.μ-17:00 μ.μ
📍Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Μουσείου Γέσιου (είσοδος ελεύθερη)
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων διοργανώνει φωτογραφική έκθεση με αφορμή τα 22 χρόνια δράσης και προσφοράς του, τιμώντας την πορεία του συλλόγου, τους ανθρώπους του και τις στιγμές που έχουν σημαδέψει τη διαδρομή του.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 09 Μαΐου 2026 και ώρα 12:00 στο Μουσείο Γέσιου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί δρώμενο με τίτλο "Ιστορίες με ψυχή", το οποίο θα αποδοθεί από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου καρκινοπαθών "Re-act". Το δρώμενο είναι εμπνευσμένο από αληθινές εμπειρίες μελών του συλλόγου και αναδεικνύει βιώματα, συναισθήματα και προσωπικές διαδρομές, μετατρέποντας την προσωπική ιστορία σε συλλογική μνήμη και καλλιτεχνική έκφραση.
Η έκθεση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς το κοινό να γνωρίσει το έργο και την προσφορά του συλλόγου μέσα από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας, στήριξης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
3. 📆 Κυριακή 10 Μαΐου 2026
📍Μουσείο Γέσιου
Το Μουσείο Γέσιου γιορτάζει την ημέρα της μητέρας και διοργανώνει ένα ακόμα «Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μουσείο Γέσιου!», ένα διασκεδαστικό, κυριακάτικο project για οικογένειες! Ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, η δράση προσφέρεται με έκπτωση 50%!
Κλείστε άμεσα τη θέση σας!
Για πληροφορίες συμμετοχής: 2381020013
4. 📆 Σάββατο 16 Μαΐου 2026
🕕 15:00 μ.μ.
📍 Μουσείο Γέσιου
Blackout Poetry – Γράψε, Σβήσε, Δημιούργησε
από την Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Πετρούλα Γιαννούση
Μετέτρεψε λέξεις σε ποίηση και προσωπικά νοήματα! Στο εργαστήριο, θα πειραματιστείς με υπάρχοντα κείμενα, επιλέγοντας και καλύπτοντας λέξεις για να δημιουργήσεις νέα έργα. Κάθε σελίδα αποκαλύπτει εικόνες, συναισθήματα και νοήματα που συχνά μένουν ανείπωτα.
Η διαδικασία απελευθερώνει τη φαντασία, ενισχύει τη δημιουργικότητα και προσφέρει χώρο προσωπικής έκφρασης και εξερεύνησης. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη γραφή. Μόνο η διάθεση να παίξεις με τις λέξεις και να ανακαλύψεις νέες δυνατότητες.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/5/26
Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο
5. 📆 Κυριακή 17 Μαΐου 2026
📍 Μουσείο Γέσιου
Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με στόχο να αναδειχθεί ό ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Γέσιου προσφέρει δωρεάν είσοδο σε όλους τους επισκέπτες την Κυριακή 17 Μαΐου 2026.
6. 📆 Κυριακή 24 Μαΐου 2026
📍 Μουσείο Γέσιου
«Κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μουσείο Γέσιου!», ένα διασκεδαστικό, κυριακάτικο project για οικογένειες!
Το Μουσείο Γέσιου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών του δράσεων και θέτοντας τις οικογένειες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, διοργανώνει κυριακάτικες δράσεις για γονείς και παιδιά!
Κλείστε άμεσα τη θέση σας!
Για πληροφορίες συμμετοχής: 2381020013
7. 📆 Τετάρτη 27 Μαΐου 2026
🕕 19:00 μ.μ.
📍Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσείου Γέσιου (είσοδος ελεύθερη)
Παρουσίαση του βιβλίου «Χάλκινα Κατώφια» του Ισίδωρου Ζουργού.
Τα «Χάλκινα Κατώφλια» είναι ένα μυθιστόρημα για τη γειτνίαση των πολιτισμών, για το χάσμα ανάμεσα στους απόκληρους και την κοσμική και θεϊκή εξουσία, για τη σχέση δούλου και αφέντη, όταν αυτή χάνει τους αρμούς της.
Για τον συγγραφέα: Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος του Ιδρύματος «Κώστας και Άρτεμις Κυριαζή» (2023). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Μείνετε σε επαφή
📍 Πλατεία Ελευθερίας, Έδεσσα
📧 contact@yessiosmuseum.com
🌐 www.yessiosmuseum.com
© 2024 Μουσείο Γέσιου – Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Έδεσσα
Μουσείο Γέσιου ''Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Έδεσσα''
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Σαν σήμερα
06 Μαΐου 2026 -
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
06 Μαΐου 2026
ΣΧΟΛΙΑ