close search results icon

Προκήρυξη συμμετοχής για την εμποροπανήγυρη Σκύδρας

Προκήρυξη συμμετοχής για την εμποροπανήγυρη Σκύδρας

Για τη διενέργεια της ετήσιας παραδοσιακής Εμποροπανήγυρης Σκύδρας (προθεσμία και τρόπος υποβολής αιτήσεων, δικαιολογητικά, κατηγορίες πωλούμενων αγαθών, καταβαλλόμενο τέλος κλπ).

Η Δήμαρχος Σκύδρας προκηρύσσει στο πλαίσιο διενέργειας της ετήσιας παραδοσιακής Εμποροπανήγυρης Σκύδρας την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σύμφωνα με τους εξής όρους:

Η Ετήσια Παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου έως και την 01 Αυγούστου.

Η Εμποροπανήγυρη διεξάγεται στο χώρο που είναι ειδικά διαμορφωμένος για το σκοπό αυτό.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ορίζεται από τις 06/07/2023 έως και τις 25/07/2023.

Οι αιτήσεις και τα συνημμένα δικαιολογητικά που αναφέρονται στον κανονισμό θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους δια ζώσης, ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά στο πρωτόκολλο του Δήμου Σκύδρας /Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 4849/2021, στην εμποροπανήγυρη μπορούν να συμμετέχουν ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:

α) Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές

β) Άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές (τροπ. με το άρθρο 134 Ν.4887/4.2.2022 ΦΕΚ 16/Α).

γ) Άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο

δ) Άδειας χειροτέχνη - καλλιτέχνη

Η κατοχύρωση της θέσης θα γίνεται με την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσης του χώρου, μετά την ανάδειξή του για τη θέση ενώ στη συνέχεια θα εκδίδεται η έγκριση συμμετοχής.

Το τέλος των δικαιωμάτων της ετήσιας Εμποροπανήγυρης, επί τη βάσει του οποίου θα γίνει η διάθεση του χώρου και η είσπραξη των δικαιωμάτων αυτής για το 2022 θα ισχύσει αυτό που έχει οριστεί με την αριθμ. 126/2023 απόφαση οικονομικής επιτροπής Δήμου Σκύδρας.

Η συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, συνεπάγεται και ανεπιφύλακτα την αποδοχή όλων των όρων της αριθ. 119/2022 απόφασης δημοτικού συμβουλίου που αφορά την έγκριση κανονισμού λειτουργίας της καθώς και της 145/2023 όμοια τροποποιητικής της.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Σκύδρας στα τηλέφωνα 2381351882-1-7 (Ευαγγελίδου Ελένη, Κολυμπάρη Πετρούλα, Πορτοκαλίδης Δημήτριος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ