close search results icon

Προκλητική επίθεση κατά της ΟΚΕ από...πυροσβέστες

Προκλητική επίθεση κατά της ΟΚΕ από...πυροσβέστες

«Φωτιές άναψε» το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ)

Συγκεκριμένα: 

"...γίνονταν εκτενής αναφορά, στα «εγκληματικά λάθη», που διαπράττει η διοίκηση, στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, για το οποίο δεχθήκαμε καταιγισμό υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων από… πυροσβέστες.

Αυτή η πρωτοφανής και ακραία αντίδραση δείχνει ότι ενοχλήσαμε ένα παγιωμένο και άκαμπτο σύστημα, που παρά το κρεσέντο των διορισμών, σε όλη την ιεραρχία της Πυροσβεστικής και παρά τον τετραπλασιασμό των σχετικών κονδυλίων, αποδείχτηκε στην πράξη δυσκίνητο και οικτρά αναποτελεσματικό.

Υπενθυμίζουμε, πως μετά τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης, από τις Δασικές Υπηρεσίες στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν συμβεί στη χώρα οι μεγαλύτερες τραγωδίες π.χ. Ηλεία, Μάτι κ.λπ. όπου θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, μάλιστα, στην Ηλεία θρηνήσαμε θύματα και από το πυροσβεστικό προσωπικό, κάτι που στο παρελθόν, δεν είχε συμβεί ούτε μια φορά.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός, ότι οι πυροσβέστες δεν είχαν υποστεί την κατάλληλη εκπαίδευση, για το αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης, όπως αυτό διδάσκονταν στην Ανωτάτη Σχολή Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα είχε ιδρυθεί ακόμη πιο εξειδικευμένη Σχολή Συντονιστών Δασοπυρόσβεσης, με έδρα το Σχιστό Σκαραμαγκά, που απαξίωσε η Πυροσβεστική, στην οποία πλέον είχαν μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες και η Σχολή δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε αντίθεση με τα άλλα πολιτικά κόμματα, η ΟΚΕ έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, την προστασία των Δασών, κάτι που επιβεβαιώνεται, τόσο από τους διαχρονικούς αγώνες της για το σκοπό αυτό όσο και από τη σαφή αναφορά, που γίνεται στο άρθρο 3 του Καταστατικού της, ότι: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξυφαίνεται ένα σχέδιο απαξίωσης των Δασικών Υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση του όλου συστήματος δασοπροστασίας», ώστε να εξυπηρετούνται κυκλώματα οικοπεδοφάγων και καταπατητών!

Στα πλαίσια αυτά αποκαλύψαμε και το σκάνδαλο του Ειδικού Φορέα Δασών, κατά το οποίο, 102 εκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για την προληπτική πυροπροστασία, διοχετεύτηκαν σε μη σύννομους σκοπούς, με τη σχετική δικογραφία να αποστέλλεται, κατόπιν ενεργειών μας, από τον Άρειο Πάγο στην Βουλή, σύμφωνα με το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Επιπλέον με τη συλλογική μας συμμετοχή διασφαλίσαμε τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα χιλιάδων στρεμμάτων Δάσους στην Ανατολική Αττική, με το Συμβούλιο της Επικρατείας να δικαιώνει τους αγώνες μας, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε ανάλογες παρεμβάσεις, οι οποίες να αφορούν όλη την χώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ