close search results icon

Προς αναβολή το ντιμπέιτ μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Μέσα σε βαρύ κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Έντονες φαίνεται πως είναι οι διεργασίες αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του προγραμματισμένου για αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου, ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με φόντο το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ήδη άλλωστε η χώρα έχει κηρυχθεί σε τριημερο εθνικό πένθος με απόφαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπάρχει έντονος προβληματισμός τόσο στα επιτελεία των κομμάτων αλλά και μεταξύ των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία στον απόηχο μιας τέτοιας τραγωδίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα αναβολής του ντιμπέιτ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όλα τα κόμματα φαίνεται πως επιθυμούν -σε περίπτωση αναβολής- την εξεύρεση μιας άλλης ημερομηνίας για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν.

Νωρίτερα πάντως πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν -απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα- ότι δεν είχε κατατεθεί κανένα αίτημα για αναβολής του ντιμπέιτ.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ