close search results icon

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση FRUIT ATTRACTION 2023 στη Μαδρίτη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση FRUIT ATTRACTION 2023 στη Μαδρίτη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειας για τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FRUIT ATTRACTION 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA – Feria de Madrid στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η διεθνής έκθεση FRUIT ATTRACTION αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου και της παγκόσμιας αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών και θεωρείται σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις του κλάδου, διασυνδέοντας όλη την αλυσίδα της παραγωγής και της εμπορίας.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 8 περίπτερα και καταλαμβάνει 58.000 τ.μ. , όπου συμμετέχουν προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρείες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, εταιρείες μεταφορών, logistics, λιπασμάτων και παροχής υπηρεσιών. Το προφίλ των επισκεπτών συνθέτουν εισαγωγείς, εξαγωγείς και επαγγελματίες, στελέχη marketing, χονδρέμποροι, παραγωγοί κ.λπ.

Είναι η τέταρτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση στην Ισπανία, προσφέροντας τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές επαφές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Innovation Hub, όπου συγκεντρώνονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες, προϊόντα και ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που «πρωταγωνιστούν» στις μεγαλύτερες ξένες αγορές. Επίσης, θα φιλοξενήσεις το Ecorganic Market, που είναι αφιερωμένο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, την ενότητα Smart Agro με επίκεντρο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη συνδεσιμότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, την ενότητα Nuts Hub, το Biotech Attraction, που αφορά στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη στη γονιδιωματική των φυτών και το Startup’s Hub, που αναδεικνύει τις νεοσύστατες εταιρείες, που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία της ποικιλομορφίας του περιεχομένου της έκθεσης.

Το Project Freskon Greece αποτελεί μια πρωτοβουλία και μια δημιουργική προέκταση της ετήσιας κλαδικής έκθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών Freskon, που διοργανώνει αποκλειστικά η HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του Project είναι η ανάδειξη και η διείσδυση της ελληνικής παραγωγής του κλάδου στις διεθνείς αγορές, μέσα από την ομαδική οργάνωση και την ομαδική παρουσίαση ελληνικών εταιριών του κλάδου σε εκθέσεις του εξωτερικού, στηρίζοντας τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ