close search results icon

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στην έκθεση ADIFE 2023 στο Abu Dhabi

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στην έκθεση ADIFE 2023 στο Abu Dhabi

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση “ADIFE 2023”- ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION 2023, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου “Abu Dhabi National & Convention Centre” στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

Η διεθνής έκθεση “ADIFE 2023, ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION 2023” αποτελεί τη συνέχεια της διοργάνωσης “SIAL MIDDLE EAST”, με περισσότερους από 650 εκθέτες και 20.000 επισκέπτες από 40 χώρες, με 800 hosted buyers και περισσότερες από 5.000 Β2Β συναντήσεις. Είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Αραβικής Χερσονήσου και αποτελεί ένα από τα κορυφαία εμπορικά γεγονότα για τον κλάδο τροφίμων - ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (ΜΕΝΑ).

Την προηγούμενη χρονιά, η διεθνής έκθεση “ADIFE 2022” συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 18.000 επισκεπτών. Στην έκθεση συμμετείχαν 445 επιχειρήσεις από 41 χώρες, ενώ παράλληλα η διοργανώτρια αρχή προσκάλεσε 1.200 Hosted Buyers, ώστε να ενισχύσει την αγοραστική δυναμική της έκθεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι με την ολοκλήρωση της έκθεσης οι κλεισμένες συμφωνίες ξεπέρασαν τα οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ. Οι ελληνικές εταιρείες, επίσης, έκλεισαν μεγάλες συμφωνίες με την τοπική αγορά, με την παρουσία τους να θεωρείται άκρως επιτυχημένη. Μετά από τις επιτυχημένες συμμετοχές τα έτη 2018, 2019 και 2022, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τέταρτη φορά στην εν λόγω έκθεση, με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας, την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου) .

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ